Иванчева беше арестувана от маскирани служители на новата Комисия за

...
Иванчева беше арестувана от маскирани служители на новата Комисия за
Коментари Харесай

Екипът на арестуваната кметица Иванчева: Сготвиха ли я?

Иванчева беше задържана от маскирани чиновници на новата Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добити парцели (КПКОНПИ) пред Спортната палата в София и беше държана часове наред с белезници там. Дълго време до нея не беше допускан юрист, а служителка с маска даже и запуши устата, когато тя извика това към публицистите.

По неофициална информация тя е била арестувана с рушвет от 70 000 евро , част от желани общо 250 000 евро, с цел да бъде издадено позволение за градеж. Минувачите станаха очевидци по какъв начин проверяващите броят пари на място.

От прокуратурата обаче обявиха, че ще дадат информация чак на следващия ден, към този момент обясниха единствено, че организират следствие за корупционни практики в община "Младост ". Задържана е и заместничката на Иванчева - Биляна Петрова.

Пиарът на общината Петър Кърджилов обаче съобщи, че акцията е режисура, а парите са подхвърлени, тъй като Десислава Иванчева се опълчва на презастрояването в региона. Утре тя трябвало да даде конференция дружно с партия "Зелените " точно по тази тематика.

В текста в профила на кметицата всоциалната мрежа, под който се прецизира, че е оповестен от админ, се споделя:

"Сготвена " ли беше Иванчева? Неудобна ли беше? “ , „ Няма ли възможност да е "поръчана "? Всеки може да ти постави в колата сак с пари и да те причака на пътя с полиция.. “ – това са единствено част от мненията в страницата на Десислава Иванчева, зелен и честен кмет на „ Младост “.

Как мислите? Не ви ли наподобява на типичен кино сюжети за компрометиране на почтен политик, който има куража и доблестта да се бори дружно с екипа си против всички „ кротки и корумпирани ръководещи? “ Ето през днешния ден още един път разбираме, че честните и честни хора нямат място в ръководещата ни тайфа, наричащи себе си политици! Ако не си част от нея ти намират бързо и елементарно „ цаката “ – донос, куфарче в багажника и обществен арест.

Искаме изрично да заявим от името на управлението на регион „ Младост “, във връзка днешния демонстративен арест на кмета Десислава Иванчева, че това е добре скърпен поръчков сюжет , заради многото ползи на крупни вложители и олигарси, които не можаха да осъществят задачите си. Ето по този начин в страната ни се вземат решение проблемите с неуместните и почтени хора, които пазят жителите и се оборят с неправдите и законите, които обслужват тайфа нарушители. Както е известно Иванчева спря десетки градежи в „ Младост “ и спря проектите на вложители за милиони.

Питаме инцидентно ли е това показно задържане на кмета Иванчева на основно кръстовище в центъра на София, тъкмо един ден преди планувана конференция за оповестяване на борбата с нелепия параграф 28 от новия ЗУЗСО, който разрешава да се лишава статута на съответни парцели като „ озеленени площи за необятно публично прилагане “ и да се преотреждат за други действия, които след това да бъдат застрояване със жилищни или офисни здания, при заобикаляне на закона.

Питаме за какво година и половина ще отстоява ползите на обществото, ще я бутат в калта по всякакви градежи през нощта, ще спре десетки градежи и тъкмо през днешния ден ще мине на страната на беззаконието, с което се бори всекидневно. "

Фандъкова: Не съм началник на районните кметове
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР