Ивана Каменова е световна вицешампионка по олимпийско карате. Тя е

...
Ивана Каменова е световна вицешампионка по олимпийско карате. Тя е
Коментари Харесай

Наше момиче оглави вечната ранглиста за младежи в каратето

Ивана Каменова е международна вицешампионка по олимпийско карате. Тя е единствено на 17 години и към този момент е оглавила безконечната класация в нейната категория „ Джуниър до 53 кг”. Това я прави първата родна каратистка, достигнала до това равнище.

На последното Световно състезание Ивана печели сребърен орден за България. Въпреки това, тя се класира във краткотрайната класация преди всичко. Класацията се дефинира от насъбрани точки от всички надпревари, в които е взела участие. Това се случва за пръв път в историята на българското карате. Ивана оглавява освен краткотрайната ранглиста, само че и тази за всички времена в нейната категория.

През 2020 година момичето чака Световно състезание за юноши в Дубай. Дотогава тя ще взе участие и тренира интензивно за надпреварите, които й предстоят до края на сезона. Сребърният орден от Чили й обезпечи удобна позиция при дамите и тя ще започва като №30 в света.

„ Започнах да упражнявам карате, когато бях на 10 години. Грабна ме методът на моя треньор и силата на тренировките”, описа Ивана пред NOVA ..

Както в каратето, по този начин и в учебното заведение, Ивана е отлична ученичка. „ Въпреки, че съм професионален състезател, аз считам че учебното заведение е доста значима част от моя живот. Там също влагам всичко от себе си. Каратето ми оказва помощ да провеждам времето си”, прибавя тя.

През 2020 година в Будапеща ще се организира Европейско състезание за юноши и младежи. На него нашата състезателка се цели към златото. След това ще навърши 18 години и ще влезе в категория „ Жени”. Тогава ще има опция да взе участие в Световната лига и се надява да извоюва квота за присъединяване.

„ Всички ние сме настроени за победи за нови покорени върхове, които не са доста. Остава ни единствено едно ходило, с което Ивана да стане международен шампион”, сподели треньорът по карате Николай Цанев.

„ Наистина желая да реализира задачите си и знам, че съм дала всичко и съм подготвена да мина през всички, с цел да доближи до върха”, споделя Ивана.

Репортер: Дилян Калчев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР