Иван Вутов, който в момента е замeстник-управител на фирма "Геотехмин"

...
Иван Вутов, който в момента е замeстник-управител на фирма "Геотехмин"
Коментари Харесай

Иван Вутов е новият председател на УС на Индустриален клъстер Средногорие

Иван Вутов, който сега е замeстник-управител на компания "Геотехмин " ООД, е определен за ръководител на Управителния съвет на Сдружение "Индустриален клъстер Средногорие ", оповестиха от организацията. Той поема щафетата от Тим Курт, който е основен изпълнителен шеф и вицепрезидент на "Аурубис България " АД. "Ще вложа сила, старания и време, с цел да продължа сполучливото развиване на Сдружение "Индустриален клъстер Средногорие ", отбелязва Иван Вутов.

Клъстерът е основан през есента на 2005 година на индустриално-регионален принцип. Водещите компании в него са: "Геотехмин " ООД, "Елаците - Мед " АД, "Асарел - Медет " АД, "Аурубис България " АД и "Дънди Прешъс Металс Челопеч " ЕАД. Членове на сдружението са 27 компании, както и няколко университета и общини. Сред задачите на клъстера са: повишение на конкурентоспособността на индустриалния бранш в района на Централното Средногорие, стабилно развиване на районните промишлености и локалните общности в района посредством новаторски технологии, бизнес достижения и обществено предприемачество и други.

Според инж. Цоло Вутов "Индустриален клъстер Средногорие " като "най-успешния у нас през последните години ". В тази връзка доста е значимо да се употребяват насъбраните познания, умения и професионализъм за по-високата ресурсна успеваемост на предприятията и кръговата стопанска система. "Също по този начин би трябвало да обединим напъните на бизнеса, науката, на НТС по МДГМ и клъстера за развиването на новаторски планове в минната промишленост ", отбеля инж. Цоло Вутов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР