Иван Станев се класира за 1/8-финалите на световното първенство по

...
Иван Станев се класира за 1/8-финалите на световното първенство по
Коментари Харесай

Успешен старт за България на световното по футбег в София

Иван Станев се класира за 1/8-финалите на международното състезание по футбег в дисциплината хек на мрежа на сингъл, откакто приключи преди всичко в своята квалификационна група в първия ден на шампионата. Българинът, който е единадесети в ранглистата на шампионата, завоюва и двата си мача в груповата фаза. Същевременно другият главен играч на България Росен Русев съумя да вземе една победа и приключи втори в своята група. В понеделник състезателят от Стара Загора ще играе спомагателна подготовка за влизане в 1/8-финалите. Общо 33 играчи се включиха в надпреварата на сингъл и бяха разграничени в групи по трима души.

Тридесет и деветият международен шампионат по футбег се организира в столичната зала „ София “ от 22 до 28 юли. Събитието се провежда взаимно от компанията „ Спортс Мениджмънт България “ и най-големия клуб в страната в този тип спорт Urban Komba Footbag. В шампионата ще вземат присъединяване общо 80 състезатели от 15 разнообразни страни.

В надпреварата на сингъл се включи и живата легенда на футбега Кени Шулц от Съединени американски щати. Той има съществена заслуга за развиването на този спорт в родината му, а след това и по света. 52-годишният американец има 45 международни трофеи във витрината си от другите дисциплини на играта, като всички без една съумява да завоюва до 1996 година. На предходното състезание на планетата през 2017 година той приключи на трето място. Шулц също се класира за 1/8-финалите в София, откакто взе две победи в първия ден на шампионата.

Световният шампионат се организира в две съществени посоки – фрийстайл и хек на мрежа. Във фрийстайла всеки играч показва своя хореография от разнообразни трикове и комбинации с тях на фона на определена от него музика. Хекът на мрежа е спорт, който се играе на сингъл или от тимове по двама индивида на игрище за бадминтон, където играчите удрят хека единствено с крайници (от коляно надолу). При игра от двама общият брой удари на тим е три, като състезател няма право на два поредни удара и няма право да задържа хека. При единици оптималният брой удари на човек е два. Освен ударите от ниска позиция на хека, играчите извършват атрактивни забиващи и блокиращи комбинации, което прави този спорт извънредно зрелищен.

Футбегът e фиктивен през 1972 година в американския град Орегон от Майк Маршал, който ритал ръчно направена торбичка цялостна с фасул, с цел да се възвърне по-бързо от тежка контузия. Той е бил видян от Джон Сталбъргър, който развива тази интензивност в спортна дисциплинираност.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР