Иван Слънцето дърпаше конците на наркобанда в продължение на четири

...
Иван Слънцето дърпаше конците на наркобанда в продължение на четири
Коментари Харесай

Таен свидетел: Иван Слънцето върти наркомонопола на Слънчака!

Иван Слънцето дърпаше конците на наркобанда в продължение на четири години и държеше монопола на Слънчака! Това са част от показанията на неизвестен очевидец под номер 2, който закова бандата на Иван Митов-Слънцето пред спецсъда, написа " България Днес ".

Тайният мъж описа детайлности за организацията на столичния кокаинов крал и уточни структурата на дилърите му. Слънцето е на подсъдимата пейка дружно с Марио Говедаров, Методи Зайков, Петър Димитров, Божидар Станулов, Димитър Тодев и Стойко Стоев. " Иван Слънцето не го познавам, виждал съм го от разстояние, само че знам, че е началник на групата. Движеха се с мерцедеси " , признава анонимният очевидец 2.

По думите му наркогрупата продавала всякаква дрога без хероин в лъскавите заведения в курорта Слънчев бряг. Петър и Стойко отговаряли за уличните дилъри. За продажбите им помагали бармани и сервитьори. Грам кока коствал 140 лева, а топче марихуана - 15 лева " Цената на опиатите се определяше от индивида " , изясни тайният свидетел. Той не знаел по какъв начин тъкмо се разпределят парите от клиентите, само че е сигурен, че са се отчитали на Слънцето.

Наркосхемата бе осветена от вътрешен човек и от сътрудник под прикритие. Затова отбраната се опита да разбере дали разприказвалият се мъж е от системата на Министерство на вътрешните работи, или е бил арестуван по случая. Съдът отхвърли питанията, с цел да не се разкрие самоличността му. При арестите през лятото на м.г. стана ясно, че една от къртиците е Стойко Стоев, който бе хванат с няколко типа дрога.

Флагман твърдо, че се счита, че след престоя му в районното бандата е прихваната на мушка, а месец по-късно членовете й са закопчани.

Акцията стана известна като " Барселона ", защото хапчетата екстази, които пласирали дилърите, били с логото на футболния клуб. Вчера пред магистратите Иван Слънцето се появи по спортен екип с емблемата точно на обичания си испански тим.

На съвещанието не пристигнаха две хостеси, които са измежду главните очевидци, с помощта на които Слънцето и хората му са зад решетките. Магистратите бяха определили наложително довеждане за Десислава К. и Моника Н., само че и двете се оказаха в чужбина.

Според осведомени девойките духнали от страната поради боязън от вендета. Десислава се подвизавала в Англия, а майка й съобщила на призовкарите, че скоро няма да се върне. Следите на Моника пък водели към Гърция.

За нея през вчерашния ден проговори Иван Динев, който е непосредствен със Слънцето. По думите му Моника е посрещала клиентите на вървежния клуб " Вижън ", като даже е трябвало да се реалокира в личното му заведение. " Не се получи, тъй като по средата на летния сезон предходната година я уволниха. Причината е, че беше арестувана за разпространяване на опиати " , изясни Динев. Той знае, че Слънцето се занимава с коли и не е чувал да пласира дрога.

На идващото съвещание се чака разпит на различен скришен очевидец под номер 220, който е разкрил още по-подробно за схемите на организацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР