Иван Портних връчи днес официално печатите на РИМ – Варна,

...
Иван Портних връчи днес официално печатите на РИМ – Варна,
Коментари Харесай

Още три варненски музея влизат в 100-те национални туристически обекта

Иван Портних връчи през днешния ден публично печатите на РИМ – Варна, Аладжа манастир и парк-музей " Владислав Варненчик “, по случай включването им в 100-те национални туристически обекта, съобщи кореспондент на  Varna24.bg .

До момента единствено Археологическият и Военноморският музей попадаха в влиятелната ранглиста.

" Радвам се, че в навечерието на светлите християнски празници, които предстоят и в навечерието на откриването на туристическия сезон, вършим една сериозна крачка напред с общи старания към реализиране на идеята Варна - дестинация на четири сезона. До в този момент знаете, че единствено два музея бяха включени в стоте национални туристически обекта. Сега още три ще бъдат включени в този лист. Варна има какво да покаже, има с какво да се гордее. Продължаваме и с напъните си по социализирането на обектите на културно-историческото ни завещание. Като образец ще дам разширението на пешеходния кръг.

Знаете в момента върви повсеместен ремонт на ул. " Михаил Колони " и на ул. " Цар Симеон ". Това ще бъде поредна наша политика пешеходните зони в централната градска част да са приветливи и да дават елементарен достъп на гостите премия ни до галерии и музеи. Бих желал да отбележа, че през миналите две години направихме доста сериозна стъпка с навлизането на нови компании на летище Варна, които обезпечават целогодишно съгласуваност на града ни с 10 европейски дестинации като прибавим Тел Авив, Москва и Истанбул. Това дава опция градът ни да бъде посещаван целогодишно. Много сериозна стъпка в тази тенденция е и базирането на втори аероплан на самолетна компания, което ще стане факт през юни и там ще се обслужват още 8 нови дестинации целогодишно ", сподели кметът Иван Портних.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР