Иван Портних увери, че в края на април новият бул.

...
Иван Портних увери, че в края на април новият бул.
Коментари Харесай

Кметът каза кога пускат колите по новия бул. Левски

Иван Портних увери, че в края на април новият бул. " Левски " ще бъде пуснат за придвижване, даже тук-там да има още довършителни работи, съобщи кореспондент на Varna24.bg

" Работи се интензивно по всички сектори от бул. " Левски ". В момента остава монтаж на облицовки по някои от мостовите уреди, както и още малко действия в сектора сред бул. " Цар Освободител " и ул. " Прилеп ". Движим се в график, тъй че се надявам до края на месец април булеварда да действа. Има много сектори, в които има довършителни работи, само че на всички места се работи интензивно и имаме уверението на строителите, че до края на месеца булевардът ще е подготвен. ", сподели кметът. 

По отношение на измененията в маршрутите на градския превоз Иван Портних съобщи:

" Предстои приемането на новата транспортна скица на Варна. Във времето тя ще търпи корекции и акомодации, откакто забележим с стартирането на булеварда какво ще е преразпределението на трафика в града, тъй като знаете, че това е една пътна артерия, която минава под три от главните булеварди - " Владислав Варненчик ", " Сливница " и " Цар Освободител "

Стана ясно, че за компенсации на притежателите на парцели по трасето на новия бул. " Левски " Община Варна е платила към 24 млн.лв. 

" Отчуждителните процедури бяха комплицирани, времеемки и значително това не даде опция на строителите да работят в цялостния обсег на трасето. Всички оценки минаха през правосъдна процедура, само че работим интензивно за това в края на април към този момент булеварда да действа ", сподели още градоначалникът.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР