Иван Портних обясни какво бави старта на проекта, който трябва

...
Иван Портних обясни какво бави старта на проекта, който трябва
Коментари Харесай

Кметът обясни кое бави превръщането на Аспарухов парк във втората Морска градина на Варна

 Иван Портних изясни какво бави старта на плана, който би трябвало да трансформира Аспаруховия парк във втората Морска градина на Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg . Ето какво показа наскоро градоначалникът:

" С новият Подробен устройствен план, който одобрихме за Аспарухов парк към този момент е конкретизиран статута му като парк. Това беше първата стъпка. Има едно обжалване от едно Неправителствени организации, което не мога да си обясня на какво тъкмо се дължи. Моето пояснение е, че това е пречка да действаме по-бързо. При състояние, че планът беше подлаган неведнъж на обществено разискване, в това число с необятен спор в регион " Аспарухово ", където се включиха голям брой поданици, жители и политически обединения.

Бяха втълпени едни неверни, манипулативни внушения, страхове, че надали не там блокове щели да се строят, хотели и небостъргачи...На всички беше разяснено доста пъти, че в целия Аспарухов парк, върху цялата тази зона, застрояването е под 1%.  Тук под застрояване разбираме тоалетни и пространства, в които майките да могат да си сменят пелените на децата.

На първа инстанция жалбата бе отхвърлена напълно и не бе прегледана всъщност, защото съдът постанови, че тя е несъстоятелна. Има обжалване на това решение на съда във Върховен административен съд, чакаме решението.

Веднага по-късно сме в подготвеност да пристъпим към реализацията на паркоустройствените мероприятия, които са в няколко стадия. На първо време създаване на главната алейна конструкция. Впоследствие създаването на всеки един ъгъл и детайли на новия парк, с цел да може да се трансформира това във втората Морска градина на Варна. В Аспарухово има неповторима естествена даденост. Паркът граничи с доста необятна плажна линия. И защото градът видно ще се развива в вероятност в южна посока, това е една стъпка със значение за десетилетия напред ", изясни градоначалникът.

Иван Портних добави, че върви проектирането на нов парк и в регион " Младост ". 

" Това е в зоната под прелестния парк, който направихме във " Възраждане ". Помните там дерето беше неподдържано и запустяло. В момента е една прелестна зона за децата, за разходка, за отдих и спорт. Проектът в " Младост " е подобен. Той ще бъде осъществен в зоната против параклиса в региона ", добави кметът.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР