Иван Портних и споделено с Varna24.bg, се настоява да бъдат

...
Иван Портних и споделено с Varna24.bg, се настоява да бъдат
Коментари Харесай

Туристическият бранш скочи срещу блокадата на Варна от протестиращите, търсят съдействие от кмета

 Иван Портних и споделено с Varna24.bg, се упорства да бъдат взети незабавни ограничения. Публикуваме го без редакторска интервенция:

" Уважаеми господин Портних,         

В момента сме в разгара на извънредно сложния и непредсказуем летен туристически сезон 2020 година Целият туристически отрасъл в региона е извънредно смутен по отношение на икономическите резултати и успеваемостта на тяхната активност в резултат на понижения размер туристопопок поради пандемията от COVID-19.

Всички дружно с общи старания се опитваме да осигурим оптимален комфорт на всички посетители на Варна и да излъчим доста позитивни импулси, че Варна е несъмнено и умерено място и чака своите туристи да прекарат най-чаканите си дни в годината.

От през вчерашния ден (3 август) сме очевидци по какъв начин централни кръстовища в Морската ни столица се блокират от група хора и всичко това основава безпорядък и дискомфорт за напредване както с рейсове, по този начин и с коли през града. Всички тези вести се излъчват както по националните, по този начин и в интернационалните медии и към този момент записваме отвод на резервации, както и на екскурзии точно поради блокадите на основни кръстовища и транспортни артерии в града.

Тази година разчитаме извънредно доста на българския, само че и на румънския пазар, които туристи идват главно със лични коли и сходни вести въздействат при избора на дестинация, която в последния миг може да бъде изменена.

Като браншови организации, представляващи огромна част от туристическия бизнес в региона, се обръщаме към Вас с гледище да потърсите опция за разговор с протестиращите пред постройката на Община Варна и да се откри решение техният кротичък митинг да бъде позициониран на различно място, което да не попречва превоза в града.

Отчитаме правото на всеки да отстоява политическите си претенции, само че дано да не бъде за сметка на работещите хора, опитващи се да обезпечат занаят на фамилиите си.

Надяваме се, че е допустимо да бъде открито компромисно решение, което ще бъде от изгода за жителите, за туристите и за бизнеса на Варна ", гласи писмото.

То е подписано от Георги Щерев, ръководител на Съюза на хотелиерите в к.к. Златни пясъци, Марко Марков, ръководител на Съюза на притежателите за развиване, Павлин Косев, ръководител на Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, Илин Димитров, ръководител на Варненска туристическа камара, Джани Шарков, ръководител на Варненска асоциация на туристическите организации, Георги Филипов, ръководител на Асоциация да реклама и връзки в туризма, Христина Неделчева, ръководител на Съюза на екскурзоводите в България. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР