Иван Портних е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна,

...
Иван Портних е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна,
Коментари Харесай

Иван Портних е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна

Иван Портних е претендентът на ГЕРБ за кмет на Варна, сподели водачът на партията Бойко Борисов . Той е кмет на града от 2013 година Борисов сподели, че претендентът за кмет на София ще го разгласи, „ когато си желая “.

С ръководството на Порних във Варна са сдързани редица кавги. През май стана ясно, че Апелативната прокуратура във Варна е почнала досъдебно произвеждане за закононарушение по работа, обвързвано с преодоляването на Пловдивския панаир. Според Стела Николова , депутат от " Продължаваме промяната – Демократична България ", то е против кмета на Варна Иван Портних и е по отношение на бездействието му с връщането на акциите на Пловдивския панаир на страната.

 Всички обичат Гергов. Как се случи завладяването на Пловдивския панаир  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Община Варна е притежател на акции от Пловдивския панаир с помощта на решение от 2016 година на държавното управление на Бойко Борисов. През 2017 година обаче Общинският съвет на града гласоподава акциите да бъдат върнати на страната. Това по този начин и не се случи, а по-късно даде опция на предприемача Георги Гергов да стартира процедура по окончателното преодоляване на панаира.

Преди година прокуратурата упрекна Портних за скъсаната фекална тръба, която се излива във Варнеското езеро. За замърсяването във Варненското езеро, породено от скъсаната фекална тръба година Община Варна тогава заяви, че е била осведомена за повредата, при която 8,34 хиляди куб.м фекални води всеки ден се изливат във Варненското езеро още през август 2019 година Жителите на града обаче не са били осведомени този проблем.

Европейската прокуратура също заяви, че е почнала следствие за построяването на рибарското пристанище " Карантината " във варненския квартал " Аспарухово ". За плана безвъзмездното европейско финансиране е в размер на 8 млн. лева (без ДДС). Останалите близо 6 млн. лева, нужни за строителството, са за сметка на локалния бюджет във Варна. Проблемът е, че пристанището е неизползваемо, тъй като е плитко.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР