Иван Петков: Показахме, че може да играем наравно с топ

...
Иван Петков: Показахме, че може да играем наравно с топ
Коментари Харесай

Иван Петков: Показахме, че може да играем наравно с топ отборите

Иван Петков: Показахме, че може да играем наедно с топ тимовете
Селекционерът на националния тим по волейбол за дами Иван Петков съобщи на конференция, че е удовлетворен от представянето на националките на Световното състезание в Япония. Българките завършиха присъединяване си след втория стадий на шампионата, откакто приключиха шести в своята група.

,,Дадохме максимума от себе си “, стартира Петков. Влезнахме малко по-притеснени в първия мач с Италия и скърбя за мача с Турция, не ни доближи опита. Представянето бе положително “. На въпрос обвързван с Олимпиадата през 2020 в Токио, треньорът показа:,,Нека първо излезе формалната класация - ще би трябвало да се преборим против тим от топ 6, това е несъмнено “.,,Проведох всекидневен диалог с президента на федерацията. Той е удовлетворен от нашето показване и резултати “.

Петков приказва и за обособените срещи на България и по какъв начин тимът се е показал в тях, обръщайки внимание на психическата значимост на всеки един от тях преди идващия.,,Играхме против тим като Италия, бяхме в действителност обезпокоени – те ни демонстрираха, че би трябвало да обръщаме внимание на детайлите. След този мач започнахме да играем по-освободено. После пристигна дуелът с Китай, може би най-хубавият ни мач в групата. Имахме своите шансове, само че ще си вземем поучения с времето. Срещу Канада не изиграхме най-хубавата си среща, само че знаехме чудесно залога и подходихме по-стратегически към дуела. Ние сме в стадий на строеж, само че показахме, че може да играем наедно с топ тимовете “, съобщи селекционерът.,,Най-важни са детайлите – във всеки един детайл има какво да подобряваме – в офанзива, в отбрана, в посрещане. Единственото, за което в действителност ме е гняв, е че не направихме една победа против най-хубавите тимове в света “.

Наставникът приказва малко и за Марица и за упованията през новия сезон.,,Ние приключихме със селекцията. Преминахме през тежко лято и ще изпитваме известни усложнения при започване на сезона, защото тимът е друг спрямо предходната акция. Заминаваме за Турция в неделя, където за 9 дни ще изиграем 6 мача – първо имаме контроли с Нюлефер и Айдън, а по-късно ще участваме в шампионат, който ще се организира сред 25-27 октомври в Бурса – противници са ни Нюлефер, Чанъккая и Айдън. Имаме контрола и в Истанбул против Бакърбанк на 29 октомври. Ще ни бъде мъчно, само че ние сме експерти “, приключи Иван Петков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР