Иван Мудов до 5.06Софийско потъване. Произведенията на Иван Мудов често

...
Иван Мудов до 5.06Софийско потъване. Произведенията на Иван Мудов често
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Иван Мудов

до 5.06
Софийско поглъщане. Произведенията на Иван Мудов постоянно са свързани с атакуване на откритите правила. Най-новата му апаратура не прави изключение – поставените " Камъни " в центъра на София, върху които създателят ви провокира да стъпите, слагат въпроса за " неустойчивостта ни като общество, сложено пред безконечни провокации и рецесии, които разклащат устоите му ". В градина на Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий ".

26.05
Можело сами. Провокативен и мощен документален филм, ориентирано към всички хора, а освен към страдащите от множествена склероза, какъвто е казусът с неговия продуцент и режисьор Мат Ембри. Лентата " Живо доказателство " (Living proof) наблюдава пътя на живеещия с диагнозата към този момент повече от 20 години канадец и неговия татко – от Англия до Айова, в търсене на отговори за опциите за лекуване, включително с методите на холистичната медицина. Филмът слага редица въпроси, свързани с успеваемостта на лечението, която обичайна медицина познава и фармацевтичните компании поддържат. Прожекциите са две – от 14:00 и 17:00 ч., съпроводени с въпроси към Мат – от 15:30 и 18:30 ч. Изисква се регистрация, вижте точния линк на страницата на фондация " Министерски съвет – Мога Сам ".

26.05
Типофест. Дизайн биеналето за хора, които са увлечени от краснопис, летеринг и шрифт, организира третото издание на фестивалната си стратегия в Пловдив с интернационална конференция и няколко работилници със забележителни експерти в региона. В програмата са тематики като " Новата епоха в обичайното изобразяване на табели ", " Ще почине ли шрифтът ", " Шрифтът като облик " и други От 9:00 до 17:00 ч.

26 – 29.05
Празникът на розата. Започва в Карлово с ритуала розобер (26 май), когато младежи ще показват беритбата на розовите цветове и продължава, с тържествена гала, по време на която миналогодишната Царица на розата ще връчи короната на новата. Специално обособена " Алея на розата " ще бъде изпълнена с шатри, в които ще се показват всевъзможни локални производства и занаяти, свързани с розите.

26.05
Ашкеназите, сефардери, араби. Мултинационалната групировка Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (BGKO) интерпретира обичайна музика на Балканите, номадите и евреите от Източна Европа с автентичен метод и пристрастеност. Тя идва в София, с цел да показа чисто новия си албум Avo Canto. В Sofia Live Club от 21:00 ч. Билети нa TicketPortal.bg на цена 20 лева при предварителна продажба и 30 лева

26 - 27.05
Всичко за домашния любим. Различни домашни любимци, инструктори, експерти и компании, предлагащи артикули и услуги за животни по време на Pet Fest. Храни и аксесоари, безвъзмездни ветеринарни прегледи и съвещания, както и опция за конна езда. В Sofia Ring Mall.

29.05 – 3.06
Пролетният базар на книгата. Най-голямото книжно ревю се разполага навън – този път то няма да се състои в НДК, а в парка пред него. Между булевардите " Фритьоф Нансен " и " Патриарх Евтимий " ще се разположат щандовете на близо 100 български издателства, които ще показват свои създатели, министър председатели и отстъпки на издания.

30.05
Магическите гласове на България. Премиера на мултимедийния музикален театър – роман за това какво се е случило през годините с българската музика и женските й гласове – от достоверните национални песни през фолклорните обработки и белкантото до актуалната кино музика и смесването на детайли на български фолклор със модерни електронни жанрове. Акцент в програмата са българските оперни гласове. Театър Азарян, НДК от 20:00 ч.

30.05
Първичният детайл. Трима актьори – Елиа Недков, проектант, дизайнер, арт шеф, Николай Сардъмов – бижутер и Анна-Александра - стихотворец и културолог, показват общия си план " Сфера ", който включва сбирка от бижута, лимитирано издание на албум с фотографии и поетични фрагменти, галерия с апаратура. В " Генератор ".

28.05 – 3.06
Седмицата на физическата интензивност и спорта. MOVE Week Пловдив се разполага в четири градски паркови пространства - Парк Белите брези, Район Южен (28 май), Парк Ружа, Район Западен (29 май), Парк Бунарджик, Район Централен (30 май), Гребна база Пловдив (31 май), с цел да показа физически действия навън за всякаква възраст. Събитието включва отворени тренировки в разнообразни фитнес и спортни клубове.

до 2.06
Красота за децата. Изложба определени илюстрации от български художници към книжната поредност " Детски шедьоври от велики писатели " с присъединяване на Любен Зидаров, Чавдар Николов, Мила Янева-Табакова, Капка Кънева, Дамян Дамянов, Милена Вълнарова, Свобода Цекова, Юлиян Табаков. В изложба " Арт алея ".

26.05
Вълна от понижения за морски завършения. Книжарници " Сиела " гостува на откритата сцена на спектакъл " София " с благотворителна ликвидация – може да си закупите на алегорична цена артикули с нарушен търговски тип, които са годни за приложимост на цени от 1 до 20 лева Събраната сума ще бъде в поддръжка на Летния морски лагер на ParaKids за деца с увреждания, деца в норма и техните фамилии. От 10:30 до 19:00 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

До 15.06
Космическа история. Изложбата " Космодрум " рови в българската история и с аполитичен прочит на " политиките на бъдещето " от режима на близкото минало, тя демонстрира галактическото в най-известните му проявления в всеобщата просвета у нас, както и в по-неизвестните. Допълнение към нея са селекцията работи на модерни актьори космонавти на Станислав Беловски, Ясен Згуровски, Красимир Терзиев, Иван Костолов, Кокимото, Трендафила Трендафилова и други В One Gallery

до 16.06
Какво ще бъде времето на следващия ден? Изложбата " Павилион на утрешния ден " показва концепциите на 10 модерни български актьори, които посредством видео- и аудиоинсталации ще покажат своето виждане за бъдещето (Весела Данчева, Вито Валентинов, Георги Господинов, Диана Иванова, Иван Богданов, Симеон Стоилов и др.), като творбите им ще са не просто за " гледане ", а за " преживяване ". В изложба Credo Bonum.

до 17.06
В продължение на един месец няколко централни спирки на градския превоз във Варна ще бъдат преобразени в места за творчество и въображение. Създателите на плана поканиха креативен настроени поданици и посетители на града да изпратят тяхната интерпретация на тематиката " още 5 минути ", като утвърдените ще видят описа си на някоя от централните варненски спирки.

Наръчник на диктатора
Поредица от шест едночасови епозода, в които се показват резултатите от проучването на тактиките, употребявани отшестима разнообразни тирани на ХХ век - от Мусолини до Саддам Хюсеин. Какви способи употребяват, с цел да задържат властта?Как преодоляват силите, които им се опълчват? Какво в последна сметка води до краха на режимите им?
Премиера по National Geographic, 27 май, 22.55 ч.

Американската фантазия на Боби Кенеди
Филм за четирите години, когато Боби Кенеди се впуска решително в политиката и оставя незаличима диря в американската история, съчетавайки голяма вяра и горчиво отчаяние. Филмът е формиран от редки архивни фрагменти.
Премиера по Viasat History, 26 май, 22.00 ч.

Малкият Ганди
Пълнометражният документален филм наблюдава живота на знаковия сирийски деятел за мир Гиат Матар, който умира на 26-годишна възраст след брутални изтезания. Той придобива международна популярност като Малкия Ганди поради подетата от него самодейност да се изправи против нападателните служби за сигурност на държавното управление с цветя и бутилки вода. Кадрите са снимани под блокада и са изнесени скрито от страната.
Премиера по HBO, 31 май, 23.30 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР