Иван Минчев говори пред “Мач Телеграф как е видял представянето

...
Иван Минчев говори пред “Мач Телеграф как е видял представянето
Коментари Харесай

Иван Минчев: Ще се опитаме да се класираме за евротурнирите

Иван Минчев приказва пред “Мач Телеграф ” по какъв начин е видял представянето на Славия през миналия полусезон.

Той съобщи, че “белите ” имат сили да се преборят за място в евротурнирите, като не изключи и опцията това да се случи посредством шампионата за купата на България.

– Доволен ли си от твоето показване и от представянето на Славия през този първи полусезон?

– Като цяло да. Има какво да се желае още от моята игра, само че въпреки всичко Славия е с 32 точки в класирането и сме на четвъртфинал за Купата на България. Мисля, че оценката на полусезона е отлична за Славия. С оглед на това, че се разделихме с един от най-хубавите ни футболисти Радослав Кирилов. Мисля, че се представяме на равнище.

– Отрази ли ви се неговата липса?

– Отрази се в съблекалнята, само че на терена съм на мнение, че имаше почтени заместници. Треньорът правеше доста ротации и много хора се извъртяха на разнообразни позиции. Показаха, че заслужават да са в тима.

– Кой беше за теб най-трудният миг през този полусезон и кой надлежно най-хубавият?

– Най-трудния беше, когато в 4-5 мача не взимах присъединяване. Треньорът по този начин беше решил и това беше един от сложните моменти за мен. Като цяло упражнявах доста и се стараех и мисля, че демонстрирах, че заслужавам да играя повече. Най-хубавият миг беше може би последната среща. Все отново отстранихме Ботев (Пловдив) за Купата и изиграхме един страховит дуел. Това ни беше задачата да продължим напред в шампионата. Това е най-прекият път към европейските клубни шампионати. Победихме Левски два пъти в шампионата.

– В класирането сте на пета позиция. Имате ли сили да се борите за класиране даже в топ 3?

– Да, разликата не е огромна. Надявам се да се подготвим добре. Почивката е дълга, само че въпреки всичко всички сме съзнателни момчета и си мисля, че ще упражняват и ще поддържат форма. Надявам се да стартираме добре сезона. Дано да се изкачим по-нагоре в класирането.

– Европа ли е главната цел пред вас?

– Основната цел е да се вкарат още млади момчета в състава, които да заиграят даже и като титуляри. Като цяло предвид на тези 32 точки, които имаме и обстоятелството, че сме покрай зона Европа си мисля, че можем да го реализираме. Ще опитаме да го създадем и посредством спечелването на Купата. Жребият е допустим. Не е лек, само че не е и най-тежкият.

– Това, че ще играете в “Надежда ”, усложнява ли задачата за вас?

– Не мисля. Все отново е в София и се надявам теренът тогава към този момент да е добре.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР