Иван МихайловСпециална група български военни под командването на шефа на

...
Иван МихайловСпециална група български военни под командването на шефа на
Коментари Харесай

Само прост човек като Кирил Петков може да издъни тайна операция на военното разузнаване


Иван Михайлов

Специална група български военни под командването на шефа на военното разузнаване ген. Венелин Венев, е в Мариупол, с цел да изтегли моряците от блокирания там български транспортен съд. Групата беше подготвена да изтегли екипажа при започване на седмицата, само че обстановката бе прекомерно рискована.

Молбата на капитана беше – оставете ни тук за момента, рискът съгласно нас е по-голям в сравнение с вас ви рапортуват. Когато имам подобен апел от капитана, аз споделих – те би трябвало да си решат, това е тяхна отговорност, техните животи, и аз не мога да кажа нищо повече отсам.

Искам да ви уверя също, че военачалник Венев, който персонално дава отговор за тази интервенция, е в връзка и с съветската страна, и с украинската страна. Това „ изтряска “ по време онлайн предаване от Народното събрание българският министър председател Кирил Петков, осветявайки пред целия свят загадка интервенция на българското военно разузнаване.

Само извънредно елементарен човек като министъ-председателя Петков може да извърши такава нелепост, разясниха пред Breaking.bg някогашни разузнавачи, потресени от неговите дейности.

Първо, Просто Киро наруши Закона за отбрана на класифицираната информация, изнасяйки обществено данни за загадка интервенция в Украйна на военното разузнаване.

Второ, Просто Киро изложи на сериозен риск резидентурата на Служба „ Военно разузнаване “-СВР в Украйна. Защото не е по никакъв начин мъчно по открити източници, българските медии, съответните хора в съотвените посолства у нас да предадат бързо тази информация където би трябвало. В Мариупол се водят яростни сражения сред украинската войска и полкът „ Азов “ от една страна и постоянни елементи на съветската войска, дружно с наемници от така наречен Донецка национална република, кадировци и кой ли още не. На страната на Украйна се борят много задгранични наемници. Цели съединения. Каква е гаранцията за здравето и живота на резидентите на СВР и тяхната възможна агентура в Украйна откакто стана обществено притежание, че те са там, на място?

Трето, Просто Киро, по неговите думи, е изпратил в Мариупол персонално шефът на СВР ген. Венелин Венев. Няма такава нелепост. Едва ли има разузнаване по света, където шефът му взе участие персонално и на терен в загадка интервенция на територията на непозната страна. Ами в случай че някой от воюващите в опустошения крайбрежен град, без значение от коя страна, реши да отвлече българските разузнавачи? За да желае откуп за тях примерно?

Четвърто, Просто Киро знае ли, че ние сме вражеска, неприятелска, страна за Русия, по публични изказвания на Москва? Кой дава гаранции, че българските военни няма да бъдат арестувани като шпиони, каквито действително са на непозната територия?

Пето, кой е съветникът по национална сигурност на Просто Киро, написал отговора на въпроса за моряците в Мариупол, който той чете в Народното събрание? Сигурно и той е толкоз елементарен като него.

Какво мисли по този въпрос президентът Румен Радев, с който би трябвало да е съгласувана тази интервенция, само че това въобще не е несъмнено? Какво мисли по въпроса военният министър Заков, под чието управление е СВР?

До момента военното разузнаване е взело участие в доста такива секрети интервенции за извеждане на българи от рискови места в чужбина, само че всичко е било провеждано в мрака на дълбоката загадка и съвсем никой не е знаел за тези интервенции. Последната такава задача е била по изтеглянето на българи от Афганистан, както и на афганци, работили за нас. Това става след повторното идване на власт на талибаните.

Но детайлности и досега за тази интервенция не се знаят. На другия полюс е историята с Елена Йончева в Ирак преди години, настояват някогашни разузнавачи.

През 2018 година някогашният асистент боен аташе в посолството ни в Кувейт Недялко Ангелов описа по какъв начин по разпореждане от София посолството в арабската страна е обслужвало журналистката с коли и логистика, че тя е спала в задачата, като преди този момент е била в Ирак, придружавана от особено командирован човек от София, евентуално от военното разузнаване. И, че обслужването на Йончева е разкрило прикритието на наши военни разузнавачи там.

И не на последно място, какво ли ще кажат украинците, откакто българският премиера изяснява на висок глас,че ние се пазарим за моряците хем с тях, хем с техните врагове руснаците? И ще работи ли някой с българските служби в бъдеще, откакто рискува министър-председателят на България да го „ издъни “ от парламентарната естрада?

Оставаме с упованието прокуратурата на Република България да се задейства по проблема с простотиите на Кирил Петков и осветяването на загадка интервенция на българското военно разузнаване в чужбина и да му образува дело за нерегламентирано изнасяне на класифицирана информация и други закононарушения, осъществени в Народното събрание. Както написа самият министър председател: Никой не е над закона!
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР