Иван Кюранов представя най-новите си творби в изложбата Beauty. Експозицията

...
Иван Кюранов представя най-новите си творби в изложбата Beauty. Експозицията
Коментари Харесай

Иван Кюранов представя най-новите си творби в изложбата Beauty

Иван Кюранов показва най-новите си произведения в изложбата Beauty. Експозицията ще бъде подредена в столичната изложба Vivacom Art Hall на ул. „ Оборище “ 5 от 9 до 25 май, оповестяват от екипа на галерията, представени от Българска телеграфна агенция.

" Иван Кюранов показва свои последни разработки от сериите Pen-Up, изпълнени в модерни фотографски и графични техники, картини с акрилни бои от серията Beauty, както и някои непоказвани живописни произведения, по които работи през последните години. Изложбата съчетава разнообразни подходи и смесени техники – от  класическите маслени бои върху платно до модерни, стилизирани софтуерни постмодерни трактовки в региона на самостоятелните живописни тълкования и взаимоотношения с фотоизображения, употребявани като базов материал ", описват от екипа на галерията.

По думите им някои изображения са репродуцирани или снимани от самия създател, а други - селектирани от неговия фото-снимков списък (изрезки от списания и брошури от 60-те, 80-те година на ХХ век) или просто подобаващи изображения, открити в интернет.

За своите най-известни в колекционерските среди фототворби Кюранов споделя: „ Работата  ми  по плана Pen-Up  по характерен метод се отнася към подтекста на поп-арт изкуството. В този смисъл творбите ми включват в структурата си образни кодове от разнообразни равнища на известната и “високата ”  култура. Основа на композициите са изображения, снимани от контейнерите на присъщите „ писалки “, създавани в Дания от 50-те до 80-те години на ХХ-ти век ”.

Иван Кюранов живее и работи в София. Възпитаник е на Средно-специалното художествено учебно заведение за изящни изкуства „ Илия Петров “ (Художествената гимназия) в София. Участва в художествения живот в България и чужбина от 1991 година Работи в региона на актуалното изкуство посредством техниките на живописта и фотографията.  Завършил е Висшия Институт за Изобразителни Изкуства „ Н. Павлович “ (НХА), София, компетентност живопис при проф.  Добри Добрев (1994). Същата година специализира модерно изкуство в Академията за изящни изкуства Брера в Милано (ателиета на Диего Еспозито и на Грация Тодери и Габриеле Ди Матео). През 1999-2000 година още веднъж работи 6 месеца в ателието на Диего Еспозито (програма Еразъм), а през 2004 година е още веднъж в Брера по Еразъм при Антонио Д’Авоса, (катедра по история на актуалното изкуство). От 2010 до 2015 година приключва и пази докторат в НХА в София на тематика „ Ролята на фотографията за развиването на новаторските форми в актуалното българско изкуство “. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР