Иван Костурков е име, което в последните години е по-познато

...
Иван Костурков е име, което в последните години е по-познато
Коментари Харесай

Иван Костурков: Любо Минчев е наредил добър отбор

Иван Костурков е име, което в последните години е по-познато на почитателите на португалския баскетбол, в сравнение с тези на българския. Бившият национал се откри в иберийската страна преди много време, в продължение на значителен интервал работеше за локалната федерация, щерка му Мария играе за националния тим на Португалия, а в този момент Костурков се завърна в родната страна като част от щаба на Тунис. Там той е асистент на Марио Палма и от няколко дни е в София, където първенците на Африка ще изиграят две контроли с нашите национали. Ето какво показа Костурков пред Българска национална телевизия.

Какво е чувството да сте у дома?

Прекрасно! Чувствам се доста добре. Веднага пробвах български гозби.Срещнах се с най-близките си хора. Всичко е отлично

Пристигнахте в България, с цел да изиграете 2 контроли против националния ни тим. Защо се съгласихте да пътувате от Тунис до тук единствено за два мача?

Първо желая да благодаря на БФ баскетбол, че ни поканиха да дойдем тук. Ние търсихме 2 контроли с тим от европейски жанр, който има доста добра защитна тактичност. И това главната причина да сме тук. България направи доста мощни изяви предишното лято в групата си за преквалификация и персонално баскетбола, който играят доста ми хареса. Любо Минчев ги е наредил доста добре. Срещаме конкуренция от тима на Камерун, чиито играчи практикуват играта в Европа и мислим, че тези 2 контролище ни оказват помощ да преборим нашите съперници.

Освен да се изправите против тим с европейски жанр на игра, какво друго очаквате от тези 2 срещи? Ще се получат ли тези борби, които ние чакаме?

Не знам. Не знаем нашият тим по какъв начин ще реагира. Ние изиграхме 4 контроли на ниско равнище. България не е изиграла нито една. Не знам дали ще са сработени, макар че играят дружно от 2 години. Очкавам да проверим цялостната тактическа защитна и нападателна подготовка и България да ни затрудни оптимално.

Следите ли развиването на българският баскетбол и има ли такова въобще?

Следя го. Смятам, че тази година не е цяла стъпка обратно, само че стъпка обратно това, че два тима се съединиха. Ако бяха траяли Левски и Академик Лукойл да работят настрана и имаха съответните финанси, може би шампионата щеше да е още по-силно, само че все пак считам, че първeнството в България се усъвършенства и е доста оспорвано. Има три или четири тима, които претендират за купата. Това го прави забавно. Появяват се и качествени чужденци, които подвигат равнището на българските баскетболисти.

Ще успее ли да се оправи България с Исландия в борбата за продължение напред?

Аз се надявам доста това да се случи. Исландия е страна, в която е необикновено по какъв начин 300 хиляди индивида развиват положителни тимове в доста типове спорт. Смятам, че би трябвало да се оправим, а и благодарение на българската аудитория всичко е допустимо.

Източник: Българска национална телевизия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР