Иван Костов разкритикува остро доклада на Българската академия на науките

...
Иван Костов разкритикува остро доклада на Българската академия на науките
Коментари Харесай

Костов направи на пух и прах доклада за АЕЦ ”Белене”

Иван Костов разкритикува остро отчета на Българската академия на науките по отношение на построяването на АЕЦ ”Белене ”. Бившият министър председател взе участие в полемика в Народното събрание за осъществимостта на нуклеарната централа. Костов прочете мнение на Център за разбори и ръководство на опасности към Нов български университет, на който е началник.

Той бе безапелационен, че не съществува нито вътрешно търсене, нито важен експортен капацитет, който да оправдае построяването на нова нуклеарна централа, заяви Българска телеграфна агенция. От друга страна цените на различните източници на генерация, на микса и борсовите цени, вършат този план нежизнеспособен даже при оптимистичните оценки от отчета на Българска академия на науките.

Бившият министър председател акцентира, че заключението му е, че не би трябвало да се вземат поради изводите от отчета на Българска академия на науките. По думите му в отчета на Българска академия на науките липсва комплектност, оценка на риска, на сюжетите и техните комбинации, което основава основа за неприемливи спекулации при изводите.

" Аргументите за заключенията се извличат от бройките комбинации, а не от тяхната реалистичност ", добави Иван Костов. Той добави, че в мнението на центъра, ръководен от него е посочено, че има доста ниска възможност да се осъществят огромна част от сюжетите, посочени в отчета на Българска академия на науките.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР