Иван Костов отново е сърдит на народа и на политиците,

...
Иван Костов отново е сърдит на народа и на политиците,
Коментари Харесай

Костов си намуси: Нямам нужда от народна любов, не ме вълнува кой ще ме плюе

Иван Костов още веднъж е ядосан на народа и на политиците, стана ясно от изявлението му през днешния ден впредаването " Тази неделя " по Би Ти Ви, съобщи " Пик ". Повод за диалога бяха готвените конституционни промени за приватизацията. 

" Нищо не желая от хората да ме запонят, не ме вълнува това. Аз съм  правил това, което е трябвало. Направил съм всичко съгласно силите си, не ме интересува, че някой ще го оплюе. Нямам потребност от национална обич ", сподели някогашният министър председател.

Резултатът от приватизацията бил 4,8 милиарда лева " Това са публични данни на българската статистика. А не измисени като от Филчев и от Плевнелиев. Да се твърди, че тези милиарди са откраднати, е ненормално ", разясни Костов. България била най-бедната страна в Европа, тъй като обявявала два пъти банкрути. 

" През 1997 година пристигнаха вложители. Те не могат да бъдат наречени крадци, тъй като върнаха живота на умрели предприятия. Стотици вложители от чужбина пристигнаха да приватизират. Резултатът е позитивен. Аз съм горделив. Ако твърдим, че е незаконна приватизацията, къде са наказаните. Как тогава в продължение на тези години прокуратурата е повдигнала десетина или да речем 20 обвинявания и не ги е потвърдила ", разгневи се Костов. Той прикани да се направи приключителен баланс на Агенцията по приватизация, с цел да " излезе българското общество от тежката контузия ".

" Приравняването на приватизацията с закононарушение против човечеството, дано си остане на съвестта на тези, които го оферират. Приватизация се направи в цяла Европа. Нямам от какво да се опасявам, в случай че се одобряват проомените в конституцията за приватизацията ", призна Костов.

" Приватизацията е единственият метод да се сътвори пазарна стопанска система в България. Тези които в този момент се радват на европейските средства, излиза, че са везли в съдружество с нарушители, в случай че се слушат сегашните легенди. Сега се сеят ветрове, тъй като се нападна сърцевината на страната.Трябва да се внимава, в очите на европейците звучи доста асурдно ", сподели Костов. И прекъсна ядосан изявлението с думите: " Неми се приказва повече ".

 

 

/ПИК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР