Иван Костадинов е само на 29, а вече има зад

...
Иван Костадинов е само на 29, а вече има зад
Коментари Харесай

Българин е един от успешните каскадьори в Холивуд

Иван Костадинов е единствено на 29, а към този момент има зад тила си повече от 20 кино лентата. Партнирал си е с някои от най-известните холивудски артисти. Историята на триумфа му стартира преди седем години – като играч по лека атлетика и битка.

Случайно или не, Иван получава предложение да стане каскадьор във филми.

Първият му филм е „ Непобедимите 2 “.

„ Не знаех къде отивам, какво ще фотографирам и какво ще върша. Знаех, че съм каскадьор и ме викат за каскадьор – споделя той. – Отивам по-рано на терена и... няма никой. Бях в 6 без 15 ч. В 6 без 5 пристигна Сталоун самичък, да си огледа терена. И аз го виждам, и той ме гледа... И тогава разбрах, че нещо може да се случи, че не е отговорна страната – нали всеки упреква България. Не, България ти дава всичко. Въпросът е да си го вземеш “.

А Иван взима всичко, което му предлага киното. След дебюта си на огромния екран получава покана да партнира на Мел Гибсън в екшъна „ Непобедимите 3 “.

„ Специално тази роля беше една от най-желаните, тъй като си сред всички най-големи артисти. Имаше много искащи за мястото. А аз бях нает като каскадьор, снимахме във Варна тогава. Обаче в обедната отмора ме извика координаторът на каскадите. Имаше три актьорски тенти до терена, влизаме в едната и... Сталоун чака там в обедната си отмора. Усмихна се и ми сподели: „ Добре пристигнал в тима, ти ще играеш еди-кой си “.

В началото мислел, че се майтапят с него.

„ Трябва да го гониш този шанс. Ти в случай че не го гониш, той няма да пристигна да те дърпа за коланчето и да каже: „ Тук съм, вземи ме “.

Професията му крие значително опасности .

В сцена с пердах с Джейсън Стейтъм трябвало да мине през стената с него. „ Там си раздрах лявото рамо, цялото “, споделя Иван.

След интервенцията лекарите му споделят, че би трябвало да се възвръща в продължение на шест месеца. Връща се на снимачната площадка обаче след шест седмици.

„ Хората са те избрали и са ти дали своят вот доверие – оправдай го! – изяснява той. – Ние гоним адреналина. Ако го няма адреналина, нещо рисково – то тогава не е същинско. Каскадьорът не е човек, който отива, хвърля се, начупва се и си потегля. Точно противоположното – каскадьорът би трябвало да направи шест дубъла, да си почине в хотела и на сутринта да направи нещо друго, още по-откачено “.

Днес Иван Костадинов е един от сполучливите каскадьори в десетки Холивудски продукции.

Работил е и с Джерард Бътлър, с две от огромните звезди на Боливуд, с Даниел Ву.

Всички са доста огромни хора на първо място . Хората си мислят, че са звезди и ще се надуват. Но няма по какъв начин да обърнеш внимание на всички. Невъзможно е. Хората би трябвало да схванат, че който и да е, си има персонално пространство на първо място “.

През последните три години разделя живота си сред Съединените щати и България.

Много желая това, което науча и направя, да мога да го върна тук “ , споделя Иван, който по обучение в действителност е учител по физическа просвета.

Преди няколко години основава Българска кеч федерация . Сбъдва се и една от най-големите му фантазии – Световната кеч федерация го кани да се бие за тях.

А напълно скоро стартира работа по собствен филм .

„ Сега разбирам какъв брой не зная. Колко доста още можеш да направиш. Много е прелестно, когато правиш за другите нещо. Когато го правиш единствено за себе си, то е някакъв тип нарцисизъм. И най-после ще те изяде теб “, споделя Иван.

Вижте още във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР