Иван Колев бе сред новите попълнения в Нефтохимик преди началото

...
Иван Колев бе сред новите попълнения в Нефтохимик преди началото
Коментари Харесай

Иван Колев: Нефтохимик заслужава да е в елита

Иван Колев бе измежду новите попълнения в Нефтохимик преди началото на сезона. 24-годишният нападател има богат опит във Втора лига. Защитавал е цветовете на Поморие, Несебър, Оборище Панагюрище, Ботев Враца и Локомотив Горна Оряховица.

Иван Колев е роден на днешния ден, през 1995 година и е младеж на ФК Розова котловина и Славия. Ето какво показа той пред клубния уебсайт и какво си пожела за рождения ден.

- Как се стигна до прехвърлянето ти в Нефтохимик и какво знаеше за тима преди да дойдеш?

- Имах към този момент предложение от различен тим от efbet Лига, когато Недялко Москов ми се обади. Той ме срещна с проекта за тима в по-далечно бъдеще и аз се съгласих. Условията бяха положителни за мен, а и натежа фактът, че с него сме работили и преди и през годините постоянно е бил правилен към мен. Иначе това, което знаех за тима на Нефтохимик, естествено, че е доста огромен тим, тим с обичаи и тим, който заслужава да е в efbet Лига. Надявам се ние да го върнем там. Чувствам се прелестно в Нефтохимик, имаме прекрасен колектив. Работил съм преди този момент с множеството от момчетата и всичко е наред.

- Роден си в Казанлък. Как мина детството ти там и по какъв начин се възпламени по футбола?

- Бях в трети или четвърти клас когато се записах в локалната школа Розова котловина. Там започнах като централен бранител, само че доста ме дърпаше офанзивата напред. Така станах халф, започнах да въвеждам голове и станах нападател. В осми клас отидох на проби в Славия. Там играх до края на юношеския си интервал.

- Баща ти - Веселин Колев, е легенда в колоезденето. Защо не последва образеца му, а избра футбола?

- Да, татко ми е доста добър колоездач. Участвал е на три международни шампионати. Разбира се, като дребен постоянно съм имал най-хубавото колело в квартала, само че той не е упорствал да последвам неговите стъпки. Още първият път когато ми постави каската на главата се отхвърлих, просто желаех да ритвам топка, каската не беше за мен. Въпреки, че не се насочих към колоезденето, татко ми постоянно ми е помагал с опита си в спорта и професионализма си. Той е най-близкият човек до мен и съм му доста признателен, че постоянно ми е опора.

- Как се виждаш след 5 години? Какви са упоритостите ти?

- За момента упоритостите ми са обвързани с Нефтохимик и проектите за бъдещето на тима. Ще се старая да оказа помощ, с цел да влезе тимът в efbet Лига. Ще използваме този сезон с цел да се обиграем като тим, това е целта ни за в този момент. Надявам се след пет години да съм натрупал много игрови минути в efbet Лига, по-късно да съумея да се осъществявам и в чужбина.

- Имаш сериозен опит във Втора лига. Какво е визията ти за шампионата тази година и за позицията на Нефтохимик в него?

- На мнение съм, че имаме едни от най-хубавите футболисти във Втора лига. Има също по този начин и футболисти с много богат опит в efbet Лига, по тази причина имаме упоритостите да нападаме елита през идната година. Правим положително затвърждаване на домакинските мачове. Мисля, че единствено в два домашен мача сме позволили голове - загубата от Септември и семейството на Поморие. Всички останали мачове ги печелим безапелационно на Арена Созопол. Въпреки, че ни тежи да домакинстваме на непознат стадион. За нас, като футболисти е доста значимо тези победи да ги печелим пред почитателите на тима, в Бургас. За страдание сега обстановката е такава. Дано скоро да се промени и да заиграем на Лазур. А за гостуванията е ясно, че би трябвало да поработим много върху игрите си като посетители. Когато подобрим и тях ще се качим по-високо в класирането.

- Предстои сложен дуел с Хебър Пазарджик в събота. Какви са упованията ти?

- Очаквам победа. Както споделих, мисля, че ние можем да победим всеки един тим. За мен във Втора лига, който е по-мотивиран, който желае повече успеха, той я реализира. Затова чакам да ги победим. Подготовката върви добре, всяка седмица се готвим съгласно съперника, разузнаваме мощните и слабите му страни и се надявам, че ще излезем готови за този мач.

- Как ще отпразнуваш рождения си ден през днешния ден?

- Скромно, без огромни празненства. Все отново сме в развой на подготовка.

- Какво си пожелаваш?

- Най-вече да съм жив и здрав, околните ми да са здрави и да са до мен. И нека да имам шанс в живота!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР