Иван Кирков - художникът, взривил статуквото през 60-те години, в

...
Иван Кирков - художникът, взривил статуквото през 60-те години, в
Коментари Харесай

10 години от смъртта на художника Иван Кирков

Иван Кирков - художникът, взривил статуквото през 60-те години, в предаването „ Умно село " по Bulgaria ON AIR

Споменът за актьора ще се излъчи на 20 септември

На 19 септември се навършват 10 години от гибелта на художника, чиито произведения не един път са се превръщали в мотив за разгорещена полемика - живописецът Иван Кирков. Авторите на емблематичната документална поредност „ Умно село " съумяват да нарисуват осъществявания с цветове портрет на тази ярка персона, която до края на своя витален път намира светлина там, където различен надали би могъл.

В памет на ироника Кирков на 20 септември, от 19:30 часа, в ефира на Bulgaria ON AIR ще се излъчи епизод на поредицата с актьора в основната роля. В него феновете ще открият художника в родния му град - Асеновград. Камерата запечатва по какъв начин макар напредналата си възраст, живописецът не стопира да рисува на дребната си масичка в най-миниатюрната гарсониера на света, под звуците на обичаната от него джаз музика.

В новия епизод от поредицата феновете ще открият и актрисата Надя Тодорова - мама Нада, обичана другарка на Иван и съседка от балкона на насрещния панелен блок.

„ И е хубаво, и е тъжно, че няма по какъв начин да бъде още един този филм. Той е неповторим и може да съществува само с тези персонажи ", споделят създателите на " Умно село ".

Новият епизод от поредицата, запечатващ загатна за актьора Иван Кирков - гледайте тази неделя, 20 септември, тъкмо в 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР