Иван Христов и Андрей Арнаудов са едни от най-успешните продуценти

...
Иван Христов и Андрей Арнаудов са едни от най-успешните продуценти
Коментари Харесай

Откровеното интервю на Иван

Иван Христов и Андрей Арнаудов са едни от най-успешните продуценти у нас. Тв пътят им стартира от кабеларки, минава през " Сблъсък " по Би Ти Ви, а по-късно в голям брой излъчвания - " 10-те най- ", " Рекламна пауза " и " Дежа вю " по " Фокс лайф ", " Това го знае всяко хлапе " и риалитито " Къртицата ". Двамата купиха и правата за второто издание на " Мюзик Айдъл ". Момчетата " дръпнаха " и подредиха " Междинна станция ", продуцентската им къща, измежду най-големите в сектора. Продуцират " Папараци " и " Фермата ", написа " България Днес ".

- Г-н Христов, напълно скоро стартира следващият сезон на " Фермата ". С какво ще ни изненадате, за какво избрахте мотото " Съединение " и какви ще са провокациите тази година?

- Наскоро си говорихме, че сега в България сме под 7 милиона души, а сънародниците ни зад граница са към 5 милиона. В четвъртия сезон на " Фермата " ще видите представители на всички тези дребни Българии по света, а и тук, у нас. Досега тематиката за българите, които живеят по света, по един или различен метод постоянно е участвала в шоуто. В този сезон, под мотото " Съединение ", фокусираме точно на това - ще съберем участници с извънредно забавни и разнородни ориси, разграничени на две групи: тези, избрали да градят живота си в чужбина, и българи, останали да живеят в България. Мисията на " Фермата: Съединение " е да покаже какво би се случило, в случай че всички българи по света заживеят дружно под един покрив и се обединят към една идея - просперитета на България. Специално внимание ще отделим на уроците по история, които ще бъдат подбрани съгласно тематиката на сезона. Ще има доста повече борби, обичаи и традиции, както и разнообразни гледни точки към най-важната тематика на ДФерматаУ - родолюбието и обичта към земята и традициите.

- Имате ли си обичани участници и какви са определените от вас лица?

- Целта ни е само и единствено да има участници, олицетворяващи разнообразието на обществото ни, да са представителна извадка на българите по света и у нас. Любимите ни участници могат да бъдат систематизирани с една дума - всички. От първия сезон до ден сегашен се гордеем с обстоятелството, че хората, които вземат участие във " Фермата ", са тези, които не биха били поканени в нито едно друго телевизионно риалити. Това са стойностни хора, а доста постоянно стойностните хора не намират място в огромните риалити формати.

- Как мина турнето ONE LOVE TOUR?

- До момента турнето се развива като един доста инфарктен футболен мач. Първото полувреме беше първото издание през предходната година, което беше доста мъчно, научи ни на доста неща. Идеята за българо-македонско културно събитие обаче е толкоз мощна, разумна и на място, че второто полувреме - ONE LOVE TOUR 2018-а, е впечатляващо. От нормално хип-хоп турне събитието еволюира до културен фестивал. Включи от занаятите на нашите баби и дядовци, през борбите от " Фермата " до осъществявания и творчество на модерни и национални български и македонски артисти, комици, актьори.

- Вие сте водещи на предаване, които вършат опити да демонстрират стойностни неща, по какъв начин в това се вписва предаването " Папараци "? Справя ли се Венета Райкова като водеща съгласно вас? Сравняват ли я хората с Николета Лозанова пред вас и по какъв начин реагирате на това?

- Благодаря за комплимента, че вършим стойностни неща. Ключът към отговора на този въпрос е да почистим какво се крие в понятието " стойностни ". В предаването " Папараци ", което се явява единственият български тв таблоид, наличието на термина " стойностно " би трябвало да бъде почтено, без неистини, направено професионално. " Папараци " е тъкмо такова. В новия сезон ще има още по-скандални следствия, направени съвсем с риск за живота и здравето на папараците, които ги реализират. По отношение на Венета Райкова - тя придаде нова стойност на формата и сме щастливи, че работим дружно. В началото са я сравнявали с Николета, само че не и пред нас. Не мисля, че има логичност да се съпоставят двете, защото са радикално разнообразни.



- Хората, снимани в " Папараци ", променяли ли са отношението си към вас с Андрей единствено тъй като са попаднали под " ударите " ви?


- В началото - да. Почти всичките ни другари от артистичните среди ни бяха ядосани, и то персонално на мен, тъй като бидейки актьор, приключил НАТФИЗ, се явявам един от тях и някои го усещаха като изменничество. С течение на времето с който би трябвало сме си оправили връзките.



- Какво ви коства в персонален и професионален проект да бъдете сполучлив продуцент? Как мерите триумфа?


- Като всеки предприемач, който се е захванал с доста неща, естествено, че ми коства от персоналното време. Понякога си задавам въпроса има ли смисъл, след което си давам сметка,че това е въпрос, който си задава всеки приблизително образован човек, и не преставам напред.



- Съпругата ви Ирина оказва помощ ли ви със препоръки за предаването? А по отношение на обличането?


- Със брачната половинка ми Ирина си оказваме помощ във всичко. Тя е най-близкият ми човек (от женски пол, тъй като от мъжки е Андрей). През огромна част от живота си тя е била професионален ПР и затова доста постоянно се употребявам от препоръките, които ми дава. Да, оказва помощ ми за обличането, мисля, че всяка брачна половинка би трябвало да го прави, тежко на тези господа, чиито дами не им оказват помощ да се обличат. Много мощно усещане ми прави, че в годината, в която отвори личния си ресторант, Ирина нито за секунда не остави отговорностите към фамилията на втори проект.



- Останаха ли ви другари, по какъв начин приемате измяната и по какъв начин се резервираха връзките ви през годините с Андрей, който наричате брат?


- Да. Предателството го одобрявам все по-леко. Преди години по-безкомпромисно, а през днешния ден като част от живота. Стигнах до извода, че когато някой те съобщи, по-често си си отговорен самичък, от една страна, а, от друга, това в действителност е потребен урок. Дано да не ни урочасам, само че с Андрей имаме прелестни връзки.



- За какво се карахте с него преди 10 години и защо през днешния ден?


- Преди 10 години се карахме доста постоянно, случвало се е да спорим даже за подредбата на дадени думи в сюжета. Днес се караме единствено на тематика Роналдо ли е по-добър, или Меси. Той счита, че е Меси, само че аз му прощавам тази илюзия.



- Преди време казахте, че при първия комфортен случай ще си извадите диплома за аероплан. Случи ли се това и в случай че не - по кое време ще стане?

- За страдание към момента не съм намерил време за това. Но то е от наложителните неща, които иска ми се случат, преди да навърша 45 години.



- Наскоро Андрей стана баща. Как се оправя той с тази роля в живота си?


- По моите критерии се оправя прелестно. Намирам го доста изменен и уталожен.



- Вие ли ще сте кръстник на детето му? Ще го кръстите ли на общите кръщенета, които още веднъж ще вършиме?


- Това е доста персонален въпрос, който не бих желал да разисквам, а и за това би трябвало да питате Андрей. Правим акцията за поощряване на раждаемостта, тъй като имаме вяра, че изгубването на нацията ни е най-сериозният и значим проблем, пред който България е изправена. " Направи го за България " ни сплоти като нация по невиждан метод - черква, бизнес, публично значими персони, локална власт, медии, донори, доброволци, частен и обществен и бранш. Над 10 000 души участваха в първото национално кръщене, когато предходната година в 1 ден в цялата страна бяха кръстени близо 1000 от бебетата, родени в границите на акцията. Тази година датата на второто национално кръщене е 7 октомври. Инициативата се разраства и кръщенето ще се организира в 12 града.



- Как мина лятото за вас, успяхте ли да си починете?


-Не съумях толкоз, колкото ми се искаше. Откакто вършим " Фермата ", подготовката за която стартира през март, лятото за нас е изменчиво разбиране. Има един анекдот по тематиката - питали един англичанин " Имате ли лято в Англия? ", а той дал отговор: " Да, предходната година беше в сряда ". Същото е и при нас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР