Иван Гешев: Запорирано е цялото имущество на Арабаджиеви Разследването по

...
Иван Гешев: Запорирано е цялото имущество на Арабаджиеви Разследването по
Коментари Харесай

Иван Гешев: Запорирано е цялото имущество на Арабаджиеви

Иван Гешев: Запорирано е цялото имущество на Арабаджиеви
Разследването по случая „ Арабаджиеви “ продължава на цялостни обороти, съобщи заместникът на основния прокурор Иван Гешев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Разпитват се в допълнение очевидци, назначават се експертизи. Със съответните актове на Специализирания углавен съд е запорирано всичкото им имущество, което се води на тях като физически лица, каквато опция дава Наказателно-процесуален кодекс “, разясни прокурор Гешев.

Той напомни, че семейство Арабаджиеви са оповестени за търсене, а осъществяването му е в ръцете на Министерство на вътрешните работи и партньорските служби.

Прокурор Гешев акцентира, че той не разполага с информация търсените да са правили опит да се свържат с проверяващите органи в България. „ Това, което те вършат сега е да чакат да се обясни изцяло обстановката и да схванат с какви доказателства разполага прокуратурата. Тогава ще преценяват какви дейности да подхващат. Това е обичайната политика в такива каузи “, разяснява Гешев.

БГНЕС напомня, че в края на август бе осъществена профилирана акция в офисите на хотел „ Маринела ” в София и хотел „ Марица ” в Пловдив, благосъстоятелност на Ветко Арабаджиев. 10 души, измежду които и синът му Вълчо, бяха арестувани. При претърсвания на хотели, офиси и домове беше открита огромна сума пари, а доста от банкнотите са били в кутии за обувки. Интерпол издаде алена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, за които се допуска, че са в чужбина. Впоследствие трима от арестуваните - Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянчева бяха пуснати под парична гаранция, само че след това Апелативният профилиран углавен съд ги върна в ареста. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР