Иван Гешев влезе в залата в Страсбург, където заседава комисията

...
Иван Гешев влезе в залата в Страсбург, където заседава комисията
Коментари Харесай

Иван Гешев влезе да го изслушват в мониторинговата група на комисията ЛИБЕ в Страсбург

Иван Гешев влезе в залата в Страсбург, където заседава комисията ЛИБЕ, с цел да бъде изслушан, както бе оповестено по-рано. Наложи му се да изчака десетина минути пред залата, до момента в който евродепутатите решат дали да го позволен. ЕНП, в чието политическо семейство е ГЕРБ, бяха внесли предложение чуването му да бъде анулирано, само че то не се одобри.

„ Има импортирано искане чуването да бъде анулирано. Участниците ще решат при започване на закрито съвещание. Искането е импортирано от няколко групи предвид на случилото се във Висшия правосъден съвет “, сподели по-рано Емил Радев от ЕНП/ГЕРБ, който е и зам.-председател на ЛИБЕ.

„ Тези процеси не подкрепят положителния имидж на България и кандидатурата ни за Шенген. Румънците работят и то независимо “, добави той.

Главният прокурор Иван Гешев отхвърли да беседва с публицисти преди чуването му в мониторинговата група към комисията ЛИБЕ в Страсбург.

„ Ще приказваме, откакто се обясни обстановката “, сподели Гешев.

Малко откакто стартира съвещанието, основният прокурор бе позволен в залата. То е закрито и се чака да продължи до 11:30 българско време, след което Гешев даде обещание да приказва пред публицистите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР