Иван Гешев ще бъде единственият кандидат, излъчен от Прокурорската колегия

...
Иван Гешев ще бъде единственият кандидат, излъчен от Прокурорската колегия
Коментари Харесай

Прокурорите от ВСС: Номинираме само Гешев!

Иван Гешев ще бъде единственият претендент, излъчен от Прокурорската гилдия за поста на основен прокурор. Това сподели на брифинг след Пленума на Висшия правосъден съвет за номинация на основен прокурор представителят на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет Даниела Машева (на снимката).

Тя добави, че кандидатурата на Гешев е най-подходяща: „ Това е кандидатура, която ще сплоти нашите претенции за предстоящ основен прокурор “.

По мотив инспекциите на сигналите против Иван Гешев Машева изясни, че те са завършили: „ Не е открито непозволено държание от страна на прокурор Иван Гешев, което да сочи към спор на ползи, зависимости и неспазване на етични правила “.

„ До 17 септември следва период, в който двете комисии на Прокурорска гилдия: Комисия по атестиране и състезанията и Комисията по професионална нравственос следва да изготвят свои мнения, като още веднъж ревизират всички данни по отношение на притежаваните професионални качества и спазваните от претендента етични правила и всевъзможни сигнали, които сочат към вероятно неспазване на етичните и моралните правила “, добави Машева.

„ Становищата ще бъдат признати на съвещания на двете комисии на обществени съвещания, на които ще бъде поканен претендентът за разискване на мненията и отговора на поставените въпроси “, изясни още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР