Иван Гешев притежава моралните и нравствени качества да заеме поста

...
Иван Гешев притежава моралните и нравствени качества да заеме поста
Коментари Харесай

Етичната комисия: Гешев притежава моралните и нравствени качества

Иван Гешев има моралните и нравствени качества да заеме поста основен прокурор. Това гласи отчетът на Етичната комисия към Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС). В понеделник Комисията по атестирането и състезанията (КАК) от своя страна одобри, че зам.-главният прокурор е и на нужното професионално равнище, с цел да стане идващият " обвинител № 1 ",.

В отчета на Етичната комисия към Прокурорската гилдия, претендентът е разказан като " етичен, колегиален, търпелив, диалогичен ". Такова е мнението и на отрасловата комисия към Върховна касационна прокуратура (ВКП), както и на болшинството от сътрудниците му прокурори и следователи. Отзивите за неговите нравствени качества и от страна на Инспектората на Висш съдебен съвет също са позитивни.

" Демонстрира почитание към правото и не позволява привилегироване и дискриминации в каквото и да било отношение. Проявява обективност и безпристрастност, с което основава отлична атмосфера в структурите, които е управлявал. Не е известно да се е възползвал от служебното си състояние или да е имал държание, което да урони престижа на правосъдната власт. Иван Гешев има безупречна известност и с държанието си дава отговор на публичните условия за длъжността " основен прокурор ". Демонстрира преданост и с държанието си е образец за морал и честност ", гласи още отчетът на Комисията.

В документа, с изключение на позитивните констатации, попадат и сигналите на част от " протестиращите " против номинацията на Иван Гешев, в лицето на наказаната на 20 години затвор за корупция Десислава Иванчева, подсъдимият за банкрута на КТБ и укриващ се от българското правораздаване Цветан Василев, от провалилия се министър на правораздаването Христо Иванов и обвързваните с тях юристи и поддръжници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР