Иван Гешев приел номинацията за главен прокурор, защото не може

...
Иван Гешев приел номинацията за главен прокурор, защото не може
Коментари Харесай

Гешев се кандидатира, за да не отиде на вятъра трудът на колегите му

Иван Гешев приел номинацията за основен прокурор, тъй като не може да разреши да отиде напразно труда на сътрудниците му до този миг. Това като претекст посочи зам.-главният прокурор в изявление за Българска национална телевизия.

Залогът е по-голям, по тази причина ще бъде една концепция по-кално, безапелационен е Гешев.

Искам прокуратурата, отворена към проблемите и болките на хората, съобщи Гешев.По думите му прокуратурата сега се намира в най-хубавата си форма, като доста неща би трябвало да бъдат непокътнати и да се надграждат.

" Не одобрявам революционните промени и не споделям визията, че всичко би трябвало да се стартира изначало ", акцентира Гешев.

Той посочи, че не се визира от определение " протеже " на Сотир Цацаров, защото актуалният основен прокурор се е подписал финален под номинацията, а и Цацаров е " най-успешният основен прокурор досега ".

Той удостовери, че чака доста тиня да се изсипе върху него и околните му, макар че заявява, че няма от какво да се тормози.

" Аз не съм човек, който бяга от отговорност и няма от какво да се тормозя ", акцентира Гешев.

Очаква и сформирането на кръг против него от олигарсите на прехода, " които са в ареста или следва да влязат в ареста ". Залогът им, по думите на самия Гешев, е оцеляването на всевъзможни олигарси, мутри и кого ли не, против които ние водим каузи ".Като имена във въпросния кръг Иван Гешев уточни " обвиненият Прокопиев ", Стайков, Арабаджиеви, Баневи.

По думите му ползата, който сплотява тези хора е неработеща прокуратура.

Ние нямаме никакви терзания да повдигнем обвинявания на който и да е, без значение към кой олигархичен кръг принадлежи, в случай че има доказателства, разясни зам.-главният прокурор.

По отношение на думите на съпредседателя на " Демократична България " и някогашен вътрешен министър Христо Иванов, който съобщи, че Гешев служи на олигархията, номинираният за основен прокурор разяснява с думите: " Когато нямаш рационални и съществени причини, лепиш етикети ".

За депутата Делян Пеевски, Гешев разясни, че го е виждал единствено един път преди 4-5 години във връзка кореспонденция.

Зам.-главният прокурор изясни още, че е обикновено Специализираната прокуратура да е във фокуса на публичното внимание. По думите му от нея се чакат по-сериозни резултати от дейности по високите етажи на властта.

В тази връзка той посъветва окръжните прокурори да динамизират работата си.

На въпрос дали ще продължи да се явява както до в този момент на съвещанията по делото КТБ, Гешев съобщи, че не би предал сътрудниците си, с които е работил по случая и би било разумно да продължи да участва.

Гешев акцентира, че не е част от елита и статуквото. Израснал съм постепенно и последователно в системата и съм минал през всички равнища на правосъдната власт. Аз съм непостоянен състезател и нехарактерен за българската власт, добави още той.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че Иван Гешев в първата номинация за основен прокурор. Той бе повдигнат от прокурорската гилдия. Зад кандидатурата му застава и сегашният основен прокурор Сотир Цацаров, чийто мандат изтича през януари.

Въпреки, че импровизирано точно Иван Гешев беше спряган като най-вероятна номинация, а и най-вероятен правоприемник на Сотир Цацаров, шефът на спецпрокуратурата няколко пъти отхвърляше и отхвърляше такава опция.

Иван Гешев съобщи и че чака настоящето съревнование да е мръсно и кално и се притеснява, че ще се купуват магистрати, политици и публицисти. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР