Иван Гешев отново захапа министъра на правосъдието в оставка Атанас

...
Иван Гешев отново захапа министъра на правосъдието в оставка Атанас
Коментари Харесай

Гешев отново захапа Славов: Трябва да бъде осъден като клеветник и лъжец!

Иван Гешев още веднъж захапа министъра на правораздаването в оставка Атанас Славов. Днес би трябвало да стартира делото, което някогашният основен прокурор заведе за клюка. Гешев обаче съобщи, че подсъдимият Славов надали ще се появи в съда.

„ Така той демонстрира отношение към това, което той назовава „ правосъдна промяна “. Ето това е очевидно правосъдната промяна съгласно него и кръгът, който гравитира към него. Ще упорствам да бъде свикан в качеството на обвиняем, с цел да мога да задам въпросите си към него за неговите изказвания, които не почиват на никакви обстоятелства и са неистина. Много е тъжно министър на правораздаването да лъже. Министър на правораздаването в европейска страна “, изясни Гешев.

„ Безпрецедентно е може би, че министър на правораздаването е обвиняем “, сподели той.

Гешев акцентира, че е откровено обезпокоен за неговата вменяемост. Славов съобщи, че някогашният основен прокурор бил „ бог “. Заради тези думи Гешев ще упорства и за съдебно-психиатрична експертиза. Така, в случай че се окажело, че Славов не може да управлява постъпките си и да схваща дейностите си, това завършва и въпроса със правосъдната промяна.

„ Аз съм откровено обезпокоен за това, което той прави в Министерство на правораздаването, в случай че се окаже, че е неуравновесен “, добави той.

Гешев чака и ще желае от съда Славов „ да бъде наказан като клюкар и измамник “

Гешев разяснява и че заради имунитета на депутата от ПП-ДБ и някогашен вътрешен министър Бойко Рашков делото, което е завел против него, е спряно.

„ Явно политическият отпадък в Народното събрание, тъй като това са отпадъци и служащи в бардака, в случай че изтъквам класика Христо Иванов, който сподели, че Борисов е най-хубавият сводник в бардака на властта, а в този момент сега всички са в този бардак, т.е. те са работнички. Работничките в този бардак се крият зад имунитета си и вследствие на това делото е спряно. Вероятно ще бъде спряно и за лицето, което настоявам, че също е клюкар – споделя се Минчев, началник на една от комисиите в Народно събрание, въпреки и краткотрайна “, съобщи той.

Бившият основен прокурор упорства тези две лица да се откажат от имунитета си.

„ Те се крият, тъй като съгласно мен са лъжци “, счита той.

Според Гешев единственият триумф на това държавно управление е, че „ нелегално и в нарушаване на правилата на върховенството на закона отстраниха основния прокурор “. Той дефинира случая „ Кьовеши против Румъния “ за еднакъв и означи, че Европейският съд за правата на индивида е споделил, че това е нелегално.

По думите му отстраняването му от поста основен прокурор „ беше заварката за сливане на държавното управление “

Бившият основен прокурор съобщи, че по негово време са се разследвали измамници. Разследвани са Нотариуси, Баневи, Арабаджиеви, Божков, Миньо Стайков, съветски шпионаж, телефонни измами.

А в този момент се „ взимат пари, с цел да се прекратят, с цел да се оправдаят и с цел да се покрият политици заради политическите контакти на правосъдната власт “.

„ Точно тъй като работех е офанзивата против мен, в която се сплотиха политици и олигарси “, сподели още той

Гешев е безапелационен, че до момента в който е бил основен прокурор недосегаеми хора са били в ареста, а сега ги пускат.

„ Съдебната промени завърши с противозаконното изменение на Конституцията и сега правосъдната власт е на каишка при политиците. И в този момент битката е тази каишка кой ще я държи. Така че всичко завърши, радвайте се на престъпността от 1990-е години. Бъдете щастливи от битовата престъпност, от проведените групи, които към този момент не се проверяват в центъра, а са по места, от прекратените каузи за политици “, заключи той.

Източник: БГНЕС
Още вести четете в категория Крими&Темида
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР