Иван Гешев не се притеснява от процедурата, която предстои този

...
Иван Гешев не се притеснява от процедурата, която предстои този
Коментари Харесай

Иван Гешев спокоен от процедурата във ВСС

Иван Гешев не се тормози от процедурата, която следва този четвъртък във Висш съдебен съвет . Това съобщи той пред публицисти в Благоевград.

Той изрази убеденост и че всички български жители са видели процедурата , изключително след 10-часовото чуване, невиждано предавано и по малкия екран, нещо, което не се прави в нито една друга страна от Европейския съюз. " Няма какво да ме тормози за четвъртък, на 10-часовото чуване стана ясно, че няма от какво да се тормозя, тъй като всеки български жител може да си построи усещане за мене, за работата ми, за концепциите ми.

Той добави, че вследствие на работата му и на работата на прокуратурата през последните години доста хора се тормозят , защото прокуратурата интензивно реализира пълномощията си по противопоставяне на престъпността, наранени са доста съществени стопански ползи за милиарди. Гешев напомни и че са повдигнати на обвинявания на хора, които " вие, публицистите, наричате олигарси ", а някои от тях са още са в ареста . " КОНПИ замрази съществени стопански активи, което засегна съществено финансови, политически, стопански и всевъзможни други ползи на тези кръгове, по тази причина изборът ми е сложен ", сподели Гешев.

На въпрос очевидно по какъв начин ще разяснява решението на президента Румен Радев да не подпише указа за назначението му , Иван Гешев отхвърли да разяснява, защото президентът е спазил конституцията, произнесъл се е в обозрим период и даже е изложил претекстове, без да е задължен. " Процедурата продължава " , уточни зам.-главният прокурор, заявявайки, че ще забележим какво ще се случи в четвъртък.

На въпрос има ли съгласно него за какво да се тормози Румен Радев от, Иван Гешев съобщи: " Не виждам за какво той да се опасява от моя избор. Не знам за какво задавате този въпрос. Не съм имал желание да включвам президента Радев в горната категория. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР