Иван Гешев не е кандидат за председател на Висшия адвокатски

...
Иван Гешев не е кандидат за председател на Висшия адвокатски
Коментари Харесай

Цацаров: Гешев не е кандидат за председател на Висшия адвокатски съвет

Иван Гешев не е претендент за ръководител на Висшия адвокатски съвет , съобщи основният прокурор Сотир Цацаров в коментар на позиция на адвокатската организация.

По-рано през днешния ден Висшият адвокатски съвет се разгласи против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор и изиска от Висш съдебен съвет да приключи актуалната кандидатура, като насрочи нова процедура за избор на обвинител номер едно.

" Всеки има право на позиция и всяка позиция би трябвало да бъде уважавана, в това число и тази на Висшия адвокатски съвет " , съобщи още Цацаров. Главният прокурор счита, че в това, че Висшият адвокатски съвет има позиция, няма нищо укорително.

Никой не е споделил, че " горното ходило " е оневинено, а виновността е стоварена върху " долното ходило ", съобщи основният прокурор Сотир Цацаров по проблема с БНР.

Държавното обвиняване към този момент разгласи, че съгласно резултатите от направената инспекция не е имало никаква причина стратегия „ Хоризонт “ да спре лъчение, а по тази причина това прокуратурата се заема с нова, само че този път единствено на дейностите на техническия шеф в националното радио - Пламен Костов.-->

„ Категорично не предопределяме виновност и наказателна отговорност. Предоставяме обстоятелства, открити след 3-дневна инспекция “, увери Цацаров.

Той изясни, че на генералния шеф на радиото Светослав Костов му е поднесено съобщение за вътрешно-студийна профилактика, само че в този документ по никакъв метод не демонстрира, че ще бъде прекратено радиоразпръскването на територията на цялата страна.

„ Всичко това, което установихме, ще бъде проверявано със средствата на наказателния развой. Предстоят разпити, сравняване на документи, сравняване на информация “, напомни основният прокурор.

Припомняме, че той разпореди инспекция на ДАНС, КРС и Съвет за електронни медии, откакто на 13 септември Програма " Хоризонт " замлъкна за 5 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР