Иван Гешев не даде отговор на кошмарния въпрс за делото

...
Иван Гешев не даде отговор на кошмарния въпрс за делото
Коментари Харесай

Атанас Славов, преподавател в СУ: Гешев крие и протектира Пеевски по делото КТБ

Иван Гешев не даде отговор на кошмарния въпрс за делото КТБ. Той не дава отговор на въпроса, къде е името на Делян Пеевски измежду лицата обвинени по делото. Публично прочут е фактът за ролята на Пеевски. Има задоволително литература по въпроса, само че явно Гешев крие и протектира господин Пеевски. Това съобщи по Дарик преподавателят по конституционно право в СУ ”Св. Климент Охридски ” Атанас Славов.
Това което виждаме е, че единственият претендент си прави пиар по един или различен метод. Използва всеки момент да покаже по какъв начин бори тежката престъпност. Това се потвърждава с неоправдателни присъди, а не с пиар акции. Остава надълбоко компроментирана тази процедура за избор. Плашещо е, че в случай че забележим професионалната биография на Гешев, то той не е бил висш прокурор. Как по този начин един човек он ниско ходило ще оглави прокуратурата? Процедурата официално е спазена. Но смисълът не е тя да върви, а да има действителна конкуренция и действителна оценка на качествата на претендентите, а не писани по поръчка десетки писма, съобщи той.

Той разяснява и ръководството на ГЕРБ през последните години: Г-н Борисов, като носещ отговорност за този вид ръководство, този вид с псевдо, квази, гръмогласни националисти не оказва помощ България да наподобява като естествена демократична страна. Откриват се нови фронтове пред това ръководство. Коалиционните сътрудници не оказват помощ да изглеждаме като демократична страна.Това ръководство няма предпочитание да продължи правосъдната промяна в България, да направи промяна на прокуратура, да продължи развиването на България като правова страна. прави тъкмо противоположното, безапелационен бе Славов.

Преподавателят в СУ взе отношение и по случая " Полфриймън ": Споделям тезите за правовата страна. Съдебният състав се състои по случая се състои от най-подготвените български съдии. Които не мълчат, когато се случват безобразия в обществото. Цели се дискредитиране на хора, които са били морални престижи, уточни той.

На второ място Цацаров и прокуратурата заеха страна против българския съд и правовата страна. Съдът постановява, че едно лице е свободно. И прокуратурата като в тоталитарните време още веднъж задържа този човек в едно общежитие. Днес се ползва за австралийски гражданини, на следващия ден може да е към всеки от нас. Това е опасност за правовата страна, сподели още Славов.

Желанието на околните на убитото момче за отмъщение се манипулира. Притеснително е, че тези, които носят отговорнос за българското законодателство, по елементарен метод си измиват ръцете. Ако би трябвало да трансформират закона, а не да укоряват съда, който си е извършил отговорностите. Най-беззащитният в цялото уравнение е съдът и върху него се упражняват всички останали, добави той.

БХК е значима гражданска организация още от времето на тоталитарния режим. Трябва да се гордеем, а не някои политици да се упражняват по тематиката. Атаката против БХК е офанзива против главните полезности на гражданското общество - отбрана на свободата и слагане на неуместни за властта въпроси, безапелационен бе Атанас Славов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР