Иван Гешев има моята подкрепа, ще дам своя глас, и

...
Иван Гешев има моята подкрепа, ще дам своя глас, и
Коментари Харесай

Цацаров за Лозан Панов: На съдията не му трябва гръб, трябва му гръбнак

Иван Гешев има моята поддръжка, ще дам своя глас, и в случай че се постанова да гласоподавам повторно, отново ще го дам. Това е добър избор за българската прокуратура. Това съобщи пред публицисти основният прокурор Сотир Цацаров, който взе участие в кръглата маса по киберсигурност, проведена от КРИБ.

Той бе помолен да разяснява хипотезата, в случай че президентът откаже да подпише указа за избора на зам.-главния прокурор.

"Нека подхождаме по този начин – всяка от институциите има своите конституционни пълномощия. Право на Висш съдебен съвет е да гласоподава, да избере. Всъщност, изборът е форма на предложение към президента. Негово право е да вземе решение, каквото реши. Положително или негативно решение, то е на президента. В това не би трябвало да се търси някаква покруса, разнобой сред институциите ", разяснява Цацаров, съобщи Дарик.

"Всеки дава отговор за знаците, които дава. Ще поддържа Гешев, ще го поддържа и повторно ", удостовери основният прокурор.

Той разяснява към този момент огласените резултати от инспекцията на БНР за прекъсването на сигнала на радиото предишния петък, 13 септември. Тогава Цацаров разпореди да се ревизират аргументите за това от страна на ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС. Цацаров повтори, че БНР не е имало техническа причина да спре излъчването на програмата, а шефът му не е знаел, че това ще се случи. Той е бил предизвестен единствено за осъществяване на профилактика.

"Установено е, че преди всичко е имало цялостна неограничена действителна техническа опция за лъчение. На второ място - не се е налагало каквото и да е осъществяване на профилактика. На трето място - ген. шеф е бил известен за вътрешно студийна профилактика и той е писал „ да “. Но в него няма и дума за спиране на предаването. Крайният извод е,че не е била предавана стратегия, само че техническа опция е имало. Радиото е имало цялостната техническа опция да излъчва, просто е нямало стратегия ", изясни Цацаров.

В отговор на въпрос за шефа на Върховен касационен съд, основният прокурор съобщи: "Не ми е било цел да се преборя. Ако беше, щях да съм се преборил. Когато магистратите не могат друго, не им остава нищо друго, с изключение на да политизират. На съдията не му би трябвало тил, би трябвало му гръбнак. Но да не влизаме в областта на нападките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР