Иван Гешев и прокуратурата размахаха пръст на депутатите по повод

...
Иван Гешев и прокуратурата размахаха пръст на депутатите по повод
Коментари Харесай

Гешев размаха пръст на депутатите и ги предупреди да не използват езика на омразата

Иван Гешев и прокуратурата размахаха пръст на депутатите във връзка потреблението на езика на омразата и дискриминирането и то от парламентарната естрада. 

Те остро осъждат сходно държание и поради сходни случаи в последно време изпратиха до народните представители известие.



От прокуратурата приканват политическите лица с имунитет да не нарушават съществени европейски правила и да не насочат обидни квалификации, основаващи се на дискриминационни детайли.

Държавното обвиняване припомня, че постоянно е подкрепяло и ще продължава да поддържа правото на митинг и свободно изложение на българските жители, включително и на политиците, само че не и когато по този метод се визира неприкосновеността на личността.



Нарушаването на публичния ред и осъществяването на провокации, в миг на военни дейности покрай държавната граница, са явен знак за пробутване на зловредно непознато въздействие, скрито зад изложение на националистически възгледи от представители на политически партии. Прокуратурата неведнъж е доказвала, че противодейства и ще противодейства на всеки опит за налагане на непознати ползи, показват от институцията, съобщи Нова тв.

Призоваваме към съблюдаване на положителния звук в гражданското общество, отговорност за което носят най-много представителите на трите управляващи в страната, призвани да бъдат пазители на демократичните полезности и свободи. В демократичното общество зад всяко обезпечено от закона право стои надлежно обвързване, написа в позицията.

Занапред ще подхождат кардинално и безкомпромисно като извършват своите пълномощия, когато са налице данни и/или доказателства за осъществени закононарушения, в това число и от народни представители, твърдят от прокуратурата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР