Иван Гешев е първият кандидат за нов главен прокурор, съобщи

...
Иван Гешев е първият кандидат за нов главен прокурор, съобщи
Коментари Харесай

Свирено! Цацаров предложи Иван Гешев за главен прокурор

Иван Гешев е първият претендент за нов основен прокурор, заяви Българска телеграфна агенция. Зад кандидатурата на сегашния зам.-главен прокурор застава цялата прокурорска гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС). Подкрепа за Гешев разгласи и сегашния основен прокурор Сотир Цацаров, чийто мандат изтича през януари.
Номинацията стана ясна на изключително съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет – второто от четирите, на които могат да бъдат номинирани претенденти за поста на Цацаров.

Гешев се разисква като възможна кандидатура за началник на държавното обвиняване от месеци. Самият той обществено разяснява тези клюки през юни като увери, че не би взел участие в състезанието.

„ В момента не преставам 99%, даже някой да ме предложи, да не вземам участие в това съревнование, което се обрисува извънредно мръсно и кално. А като се търкаляш в калта, няма по какъв начин да не се оцапаш. Аз не желая да се въргалям, в случай че някой желае, да се търкаля “, сподели той преди месец и половина.

Тогава той предвижда също, че „ Ще се купуват магистрати, политици, публицисти – за информация, за оклеветяване, за лобиране” по време на състезанието.

Кандидати за нов основен прокурор могат да оферират най-малко трима от членовете на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет и министърът на правораздаването. За да бъде определен избран претендент, той трябда да събере минимум 17 гласа от 25-имата членове на Пленума Висш съдебен съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР