Иван Гешев е единственият главен прокурор, който ще започне с

...
Иван Гешев е единственият главен прокурор, който ще започне с
Коментари Харесай

Представляващият ВСС: Гешев ще започне работа с много големи очаквания към него

Иван Гешев е единственият основен прокурор, който ще стартира с толкоз огромни упования към него на фона на това, което миналите 4-5 месеца се случваше - митинги, поляризирани мнения. Това сподели пред Българска национална телевизия представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев.

"Може би това е единственият основен прокурор, който ще стартира с толкоз огромни упования към него на фона на това, което миналите 4-5 месеца се случваше - митинги, поляризирани мнения. Той занапред ще има доста сериозната отговорност да потвърждава или да оборва тези, които считаха, че изборът му не е напълно подобаващ ", сподели Магдалинчев.

Работата на бъдещия нов основен прокурор се обрисува да бъде извънредно значима и сложна, сподели Магдалинчев. Той добави, че процедурата по избора е траяла доста дълго.

"Така или другояче тя по този начин е написана в закона, само че въпреки всичко продължи много дълго с доста спорни настройки. Стартът му няма да бъде по никакъв начин елементарен. Надявам се, че господин Гешев ще стартира да ползва на процедура концепцията с всички нейни съществени моменти, които той показа пред Висш съдебен съвет и пред обществеността ", уточни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР