Иван Гешев ( бел. ред. - единственият кандидат за поста

...
Иван Гешев ( бел. ред. - единственият кандидат за поста
Коментари Харесай

Цитат на деня: Иван Гешев се държи като Борисов, когато беше главен секретар

" Иван Гешев ( бел. ред. - единственият претендент за поста основен прокурор) се пробва да се държи като Бойко Борисов, когато беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Гешев има нещастието обаче да е прекомерно транспарантен ".

Това споделя в изявление за " Сега " някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи (1997-1998 г.), специалист по национална сигурност и професор в Нов български университет Николай Радулов.

" По този метод, по който се издигна Борисов, се направиха още няколко опита и към този момент всички са наясно какво се цели с тази гласност. Това е изхабен метод, който не работи, без значение че часто т медиите са купени. Допреди седмица се забавлявах да чета какъв брой е готин Гешев и по какъв начин мафията е против него, което е копие на това, което говореше Борисов през 2013 година - който не харесва Цветанов, е от мафията. Оказа се, че ГЕРБ не харесва Цветанов. Редно ли е да запитам ГЕРБ ли е от мафията ", разяснява той.

Според Радулов в Министерство на вътрешните работи са заставени да поддържат зам.-главния прокурор в акция да оглави държавното обвиняване. " Аз не познавам чиновници, които са удовлетворени от метода, по който всичко това се случва. Тези зрелищни акции извънредно вредят на Министерство на вътрешните работи ", споделя той и напомня, че полицията прави обществени шумни акции, в които са ангажирани и авансово известени медии (например против лихвари), а по-късно всичко приключва тихомълком с стартирането на арестуваните. В същото време " на всеки шест минути се прави закононарушение ", само че ангажираните с пиар акции са заети.

Едновременно с това, по думите на специалиста, Министерство на вътрешните работи отхвърля изобщо проведената престъпност, която се е транформирала от ясно изразени групи от вида ВИС и СИК в хоризонтална конструкция без забележими вождове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР