ИВАН ГАЛИЛЕЕВ е роден през 1986 г. в Ловеч, но

...
ИВАН ГАЛИЛЕЕВ е роден през 1986 г. в Ловеч, но
Коментари Харесай

АЕЦ Белене е необходима на България

ИВАН ГАЛИЛЕЕВ е роден през 1986 година в Ловеч, само че живее в Тетевен. Завършил е " Корпоративен мениджмънт " в Европейското висше учебно заведение по стопанска система и мениджмънт в Пловдив, " Информационни технологии в правосъдната и изпълнителната власт " във ВТУ и " Финансов мениджмънт " и " Счетоводство и надзор " в Стопанската академия в Свищов. Работи в областта на застраховането. Владее британски език.

- Г-н Галилеев, какво ви стимулира да се кандидатирате за народен представител?

- Мотивира ме несправедливостта при ръководството, разкритията за липса на бистрота при възлагането и осъществяването на публични поръчки, използването на корупционния модел " ин хаус " при строителството на автомагистрала " Хемус ". Държавната банка ББР се трансформира в кредитна институция, подпомагаща не дребните и междинни компании, а близки до властта олигарси. Това е в цялостен ущърб на стопанската система. По този метод се ограничи финансирането на нововъведения за дребния и междинния бизнес, забави се неговото развиване и конкурентоспособност. Допуснаха ниска ликвидност и дълготрайно свиване на пазарите. Вследствие на КОВИД-кризата в България бяха основани условия за съкращения на личен състав, неспособност за реализация на младежите с обучение, само че без трудов стаж, което ги принуждава да търсят избавление в чужбина. В последната година това докара до още по-голямо обезлюдяване, в това число и в Ловешкия район. В тази връзка програмата на " Българска социалистическа партия за България " за първите 100 дни на Народното събрание предлага съответни леви политики и ограничения с оптимално бърз резултат за хората и бизнеса.

- В подтекста на мотото на левицата " Разумните решения! " кои ограничения ще отстоявате за спасяването на Ловешки район и Северозапада като цяло?

- Българска социалистическа партия постоянно е отстоявала концепцията за нови нуклеарни мощности и голямата нужда от завършването на АЕЦ " Белене ". В народен мащаб това ще способства за основаването на повече зелена сила и за намаляването на енергийния недостиг. За районите Плевен и Ловеч планът " Белене " е жизненонеобходим - от позиция на заетите фрагменти при построяването му и след стартирането му в употреба. Около 30% от обслужването на потребностите на атомната централа в Белене ще е от локалните компании.

Програмата на Българска социалистическа партия планува Държавен капиталов фонд " Северозапад ", който ще е директно обвързван с финансиране на високотехнологични производства и с привличане на младежите. Този фонд ще е тласък за дребните компании в района и ще подсигурява по-високи трудови хонорари в Северозападна България.

В началото на акцията застанахме зад самодейността на кмета на община Троян Донка Михайлова за целогодишна проходимост на прохода Троян-Кърнаре. Вярвам, че непрекъсната транспортна връзка сред Ловешка и Пловдивска област, която притегля годишно директни вложения, ще способства за разгръщането на капацитета и на Централна Северна България. Това ще даде опция за по-тесни стопански връзки сред двете области. Конкретно за Тетевен ще насоча напъните си за решение на проблемите, свързани с водохващането и водопреноса в общината. Българска социалистическа партия упорства за експортна възбрана върху дървата за огрев. В интензивния отоплителен сезон е по-справедливо да се подсигурява локалното население преди всичко с дърва за огрев, а по-късно са потребностите на износа. Разбирам, че маржът на облага не е идентичен, само че отбраната на националния интерес би трябвало да е ангажимент на всички.

- Какви цели си поставяте, в случай че влезете в Народното събрание?

- На първо място - икономическото развиване на Ловешка област. Това ще стане с привличане на нови вложители, повишение на междинната заплата и възстановяване на изискванията на труд. В народен проект - реализиране на пенсионната промяна за по-справедливи пенсии. Преизчисляването на месечните суми за възрастните би трябвало да е на база прослужено време. Пълен достъп до електронни административни услуги, което ще улесни жителите и бизнеса и ще понижи фрапантно корупционните практики. Важен приоритет е и насърчаването на младежката интензивност в политическата и публичната активност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР