Иван Евстатиев тихо полудява в затвора. Той не е проронил

...
Иван Евстатиев тихо полудява в затвора. Той не е проронил
Коментари Харесай

Иван Евстатиев тихо полудява в затвора, онемял е от деня, в който чул присъдата си!

Иван Евстатиев безшумно полудява в пандиза. Той не е проронил дума от деня, в който чу 6-годишната си присъда. Не е разговарял нито с околните си, нито с юриста си. За мен това е болен човек, който гасне всеки ден. Но няма задоволително самоуверен психиатър, който да се опълчи на общоприетото мнение, че е добре. Това разяснява извънредно пред БЛИЦ отбраната на екс кмета на Стрелча, наказан за изнасилването на ученичка.

Адвокат Ташкена Колчева сподели, че е подала документи за обжалване на наказването на по-висша инстанция. Съдията от Районен съд Пловдив обаче Кацаров не е изложил претекстовете за присъдата, за това жалбата на Колчева е единствено бланкирана.

По закон, след издаване на присъдата, според член 308 от Наказателно-процесуален кодекс претекстовете могат да бъдат изложени в 15-дневен период. Алинея 2 от същия този член гласи, че в случай че казусът е тежък, претекстовете могат да бъдат издадени до 30 дни. От 2 май обаче, от както съдът се произнесе, такива още няма, за какво е толкоз мъчно да се напишат те, в случай че магистратите са уверени във виновността на Евстатиев, пита юрист Колчева.

БЛИЦ напомня, че някогашният властник на Стрелча е приет за отговорен в това, че е напил, превел в безпомощно положение и изнасилил 16-годишната ученичка Ирена Белухова. До момента Евстатиев признава, че секс е имало, само че твърди, че той е бил непринуден.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР