Иван Емилов Пещенски на 35 години от гр. Кнежа има

...
Иван Емилов Пещенски на 35 години от гр. Кнежа има
Коментари Харесай

Млад баща се нуждае от помощ в борбата му с левкемията

Иван Емилов Пещенски на 35 години от гр. Кнежа има потребност от нашата помощ! Преди повече от година му слагат страшната диагноза - остра миелоидна левкемия. Лечението в България е невероятно, по тази причина фамилията му търси помощ в Израел. Екип от лекари е подготвен да се заеме със случая и да предприеме ограничения за изцеление и избавяне. Цената за живота и здравето на Иван е непостижима за фамилията му – 250 000 щатски $.



До него е брачната половинка му Гергана и 3-годишната им дъщеричка Калина. За известно време обаче Иван не може да гушка дребната си принцеса, тъй като е със срината имунна система. Гледа я единствено през стъкло, описват през сълзи негови другари. След слагането на диагнозата мощният и деятелен мъж не съумява да измине и 100 м и да стои седнал повече от 5 минути. След шока идва ред на лекуването. Първо със мощна химиотерапия, последвана от поддържащи химиотерапии и тежка процедура – трансплантация на стволови кафези в НСБАЛХЗ - София. След всички старания обаче, триумфът е временен и няма лековит резултат, а опциите за това в България са към този момент изчерпани. Целта е Иван влезе в ремисия, с цел да се направи трансплантация на стволови кафези от съчетаем донор. Това е лекуването и спасението. Семейството получава вярата и удостоверение от болница в Израел.



Иван е приключил НСА, като кинезитерапевт и е върнал към живот доста пациенти. Благодарностите към него нямат край. Той е върнал към живот хора, които обезверено са попаднали в ръцете му и с помощта на упоритостта и отдадеността, експертът Иван Пещенски ги е възстановил и е върнал насладата им още веднъж да се движат. И някак си като реванш, ориста слага животът на Иван в ръцете на хората, на всички нас, като общество. Когато е било належащо, Иван се раздава, тъй като за него е въпрос на чест да помогне на пациентите си. Сега, когато той се нуждае, му е мъчно да приема помощ. Но тя е наложителна, с цел да победи в борбата за живота и да може още веднъж да бъде чудотворецът, който подвига хората от инвалидни колички и след счупвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР