Иван е добре, така да го кажа. При максимална присъда

...
Иван е добре, така да го кажа. При максимална присъда
Коментари Харесай

Адвокат Ботев обясни колко добро момче е Джон Джихадистът и как се отказал от исляма

Иван е добре, по този начин да го кажа. При оптималната присъда 8 години, 4 му се виждат добре като размер. Макар че беше почтен, той беше квалифициран и очакваше да го осъдят на 8 години. Това съобщи в ефира на bTV юристът на Иван Захариев - Джон Джихадиста " Вижте какво става по света. Той усещаше, че ще го арестуват, с цел да сплашат всички останали ", добави адв.Ботев.

" Ние не спорим, че през 2013 година е бил в Сирия в региона на бойните дейности и е прокиснал 8 дни. Тезата на прокуратурата е, че там видели, че не е квалифициран и го пратили в България. Това са цялостни нелепости - те ги образоват там в оборудани лагери. Той е бил дете и като мислене, и като физика. Казва, че е отишъл с филантропични цели. Отишъл е и е видял, че и бунтовниците се отнасят толкоз неприятно с пленниците, колкото и държавното управление ", посочи той.

" Свидетелят отхвърли първичните си думи, че Иван е споделил " аз обичам Ислямска Държава ", сподели адв. Ботев.

Запитан дали след гибелта на татко му Иван има опора, бранителят отговори: " На последното съвещание беше майка му, която е сред два курса на химиотерапия и е с влошено здраве. Общо взето е самичък, сестра му пристигна един път ".

" За годините, с които се занимавам с такова нещо, мога да преценям хората. Ако в действителност беше терорист, аз нямаше да поема делото. Той по този начин или другояче имаше различен бранител преди мен и ми предложиха да го сменя ", безапелационен бе адв. Ботев.

" Каза ми, че се е отказал от исляма, тъй като се е разочаровал от това, в което има вяра, виждайки какво прави Ислямска страна ", добави той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР