Иван Димов е българин, който завършва образованието си в чужбина

Иван Димов е българин, който завършва образованието си в чужбина ...

Иван Димов: Най-трудно е да разкриеш себе си пред света.


Иван Димов е българин, който завършва образованието си в чужбина и дълги работи като инвестиционен банкер на „Уолстрийт“. Освен в САЩ е живял в Аржентина, Австралия, Франция.

Има силна страст към спорта и определя себе си като пътешественик, посетил десетки държави

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПЪТЕШЕСТВИЯТА НА ИВАН ПО СВЕТА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Завръща се в родината си, провокиран от историята за момче, което признава на родителите си, че е гей, а те го изпращат на психолог, за да бъде „излекувано“.

"Момчето ми разказа, че след като чува за „лечението“ бяга от вкъщи и прави опит за самоубийство. Тази история всъщност е и началото на фондацията – Single step, която реших да основа, за да се помогне на младежите от тази общност“, разказва Иван Димов в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg.
Иван Димов Иван Димов
Иван решава да промени живота си тотално, оставя успешната си кариера в Ню Йорк и се прибира за постоянно в България.

Идеята на каузата му е младежи и близките им да приемат различната сексуалност.

Българка се бори да узакони брака си с жена

Гей двойката, която има дете, чака още две и не се крие

Бившият банкер споделя от личен опит колко е трудно човек да намери смелостта да признае пред света, че е с различна сексуална ориентация.

„На мен ми отне много време да призная първо на себе си, че съм гей и съм това, което съм.

Това се дължи на редица причини – израснал съм в комунистическо време, след което работих в една много консервативна среда - на „Уолстрийт“. Преминах през дълъг процес докато се разкрия пред моите приятели и колеги“, споделя Иван Димов.

Във видеото по-горе вижте цялото интервю с Иван Димов

В миналото хомосексуалността е определяна като болест, за която хората измислят редица лечения

Година след като се ражда идеята за организацията Single Step, тя вече предлага първия в България онлайн чат, както и гореща линия за деца и родители, които имат нужда от подкрепа, консултация или разговор.

„С нас се свързват стотици тийнейджъри от цяла България.

Нашето послание е: „Приеми се, бъди себе си, ние сме тук, за да ти помогнем. А към родителите се обръщаме със съобщението: Вашето дете е точно това дете, което обичате от самото начало. Най-доброто, което може да направите е да бъдете до него“, казва основателят на Single Step.
Иван Димов Иван Димов
Първоначалните средства за фондацията събира като комбинира страстта си към CrossFit и маратоните, и решава да изтича 12 маратона в различни градове в Европа в рамките на 12 седмици. 

Второто предизвикателство за Иван включва 10 000 повторения - 1 667 набирания, 3 333 лицеви опори и 5 000 клека за 15 часа.

„Чрез този подход на предизвикателство и на обвързване на спорт и благотворителност намерих и съмишленици – ултрамаратонецът Краси Георгиев и Дидо, който е два пъти световен шампион по паркур“, посочи Иван.

Българин, покорил „Долината на смъртта“, се завръща с мисия

Така се ражда идеята „Отбор с мечта“. Първото по рода си събитие ще се проведе в рамките на целия ден на 16 юни (събота) в парк „Възраждане“, започвайки преди изгрев слънце.Първи ще са спортните предизвикателства на Краси Георгиев и Иван Димов – от 04:30 ч. до 10:30 ч. Краси ще избяга 50 км., а Иван ще прави 5000 лицеви опори.

Последната кампания, която стартират съвсем наскоро се казва „Бъди себе си“.

Това е проект, който обедини световноизвестни  професионалисти.

Иван заедно с режисьор Сандро Супниг създават изключително въздействащо видео, за да мотивират всеки един да бъде себе си.  

Българка на 17 г. ще ви накара да повярвате в доброто

Чужденецът, който помага на българи в беда

“Преди една година имах в главата си образа на младо момче, застанало на ръба на скала, в пълно отчаяние и скача. Не знаеш какво го е довело до ръба на тази скала, а всъщност всеки един от нас в даден период от живота си се оказваме на ръба и е много важно какво правим в този момент и какво решение ще вземем“, казва Иван.

В главните роли на филма са немският актьор атлет и спортист Робърт Маасер, участвал „Мисия невъзможна“, артистът Едуард Грейнджър от Ню Йорк, както и група млади българи, които се занимават с паркур. Оператор е Джалалудин Траутман.Филмът е сниман в София с подкрепата на продуцентската компания B2Y Productions.

Българинът, който оцеля след торнадо, диви тигри и наводнения

„Реакциите на младите хора в социалните мрежи е изключително позитивна. Това, което би трябвало да ни определя като хора е дали сме добри или не, а не нещо друго – просто бъдете себе си!“, категоричен е Иван Димов.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg