> Иван ДеневСмъртта му предизвиква въпроси, на които тепърва ще

...
> Иван ДеневСмъртта му предизвиква въпроси, на които тепърва ще
Коментари Харесай

Бащата на починалия с коронавирус абитуриент: Има нещо сбъркано в лечението му, ще настоявам за ексхумация

 > Иван Денев
Смъртта му провокира въпроси, на които занапред ще се търсят отговори, с инспекция ще се намеси и Медицинския контрол. Бащата Иван Денев, който е юрист, съобщи, че няма какво да губи и ще търси до дъно истината за загубата на детето си.

“За финален го видях на 12 юли, когато беше признат.

Каквото и да ми коства душевен, ще упорствам за ексхумация ", съобщи той пред телевизия “7/8 ". Според него има нещо сбъркано в лекуването на сина му, той сподели и епикризата му.

“Такъв младеж, без никакви странични болести, не може да почине от ковид. Аз съм тук да го защитя – в никакъв случай не е пушил, няма наднормено тегло, диабет, нито астма, не е наркоман. Отраснал е в отлична среда, неговата гибел беляза цялата ни огромна рода и по този начин ще бъде до края на живота ни ", съобщи Денев.

Той добави, че след гибелта му е бил каран да подписва в болничното заведение документи със остаряла дата – 21 юли.

“Докато синът ми бе в болница, никой не ми се е обаждал, с цел да ме осведоми за положението му. Казваше ни се, че не разбираме от медицина и здравна терминология, че това не се разисква с нас, тъй като не ни касае, че си вършели работата. Това се отнася и за доктор Сибила Маринова, която търсехме като шеф на отделението. Никой не ни осведоми за хода на лекуването ", сподели юрист Денев.

Според него синът му е бил преодолял ковид на 22 юли, носили са му храна – пасирани супи със сламка.

“Смъртноболен човек няма вкус. За мен след този ден е бил лекуван с медикаменти, които са били прилагани са му вкарали тежка вторична зараза и са му сринали имунната система. Вероятно е извършено безусловно погрешно лекуване със неразрешени и пробни лекарства, за които нито сме давали единодушие, нито някой ни е уведомил. Убеден съм, че и синът ми не ги е подписвал и в случай че има автограф не е неговият. Това елементарно ще се потвърди ", сподели Денев.

Той сподели епикризата, издадена от Отделението по Анестезиология и Интензивно лекуване на болница “Д-р Ст. Черкезов ", в която е записано, че синът му е признат в положително общо положение в инфекциозното поделение.

“Бил е лекуван със седем антибиотика, прилаган е и препаратът РоАктемра за ревматоиден артрит и автоимунни болести, който е в трета фаза на клинични изпитвания за лекуване на COVID-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР