Иван Демерджиев определи като неуместни критиките, отправени към ръководството на

...
Иван Демерджиев определи като неуместни критиките, отправени към ръководството на
Коментари Харесай

Демерджиев: Бих си подал оставката само ако президентът я поиска

Иван Демерджиев дефинира като неуместни рецензиите, отправени към управлението на Министерство на вътрешните работи и съобщи, че би си подал оставката единствено в случай че президента на Република България изиска това.



Това стана ясно след поклонението пред тленните остатъци на убития граничен служител на реда Петър Бъчваров.

Служебният министър на вътрешните работи добави, че не може проблемите, насъбрани в „ Гранична полиция “ от 10 години да се трансферират върху настоящето управление на Министерство на вътрешните работи.

Това включва намаляването на щата, построяването на бутафорно защитно оборудване и проблемите с оборудването на служителите на реда.

„ Хората, които ми желаят оставката, в най-голяма степен са виновни са проблемите, които заварихме и с които се сблъскваме.

Не мога да се съглася с критиктите към управлението на Министерство на вътрешните работи. За мен те са неуснователни. Заварих „ Гранична полиция “ в тежко състояние.

Похарчихме голям запас – последните години никой министър не е стоял толкоз близо до чиновниците си. Сойлу самичък ми съобщи, че не е работил по-добре с вътрешен министър на България “, сподели той.

„ Мигрантския напън ще се усилва с годините и ще има мотив да сме извънредно деликатни. В тази връзка е и нашето решение да се усили граничната полиция. Важно е да се покаже национална отговорност по тези въпроси. “

„ Убийството е осъществено на турска територия. Изстрелите са създадени с ловна пушка.

Двамата турски жители са правили закононарушения на територията на Турция.

Те не са се опитвали да преминат браздата, а са причаквали други техни жертви “, добави още служебният министър. Той удостовери, че те са братя и добави, че не може да даде още детайлности, с цел да не пречи на следствието.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР