Иван Чепаринов събра 7 точки след първите 12 кръга на

...
Иван Чепаринов събра 7 точки след първите 12 кръга на
Коментари Харесай

Чепаринов заработи 7 т. в първия ден на шахматното световно по блиц

Иван Чепаринов събра 7 точки след първите 12 кръга на шахматното международно състезание по блиц, което се организира в град Самарканд в Узбекистан.

Българският гросмайстор реализира пет победи, четири ремита и три загуби в първия от двата дни на шампионата и разделя местата от 45-о до 69-о.

Най-запомнящата се партия за деня на родения в Асеновград Чепаринов пристигна в предпоследния 11-и кръг. В него той игра с черните фигури против сребърния медалист от приключилия в четвъртък международен шампионат Владимир Федосеев (Словения). В доста по-тежка позиция в ендшпила Чепаринов съумя да направи композиция, с която да бъде подложен пат на дъската и по този начин да бъде закрепено реми.

В челото на класирането първата позиция се поделя от осем шахматисти, които имат по 9 точки. Сред тях е и първенецът в ускорения шахмат Магнус Карлсен.

В събота международното състезание по блиц завършва с последните девет кръга. Наградният фонд на шампионата е 350 хиляди $. В него вземат участие 206 шахматисти от целия свят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР