Иван Ченчев откри пропуск в Закона за спорта. Народният представител

...
Иван Ченчев откри пропуск в Закона за спорта. Народният представител
Коментари Харесай

Иван Ченчев откри пропуск в Закона за спорта

Иван Ченчев откри пропуск в Закона за спорта. Народният представител от " Българска социалистическа партия за България " сигнализира за незабавна смяна, с цел да може параолимпийката Стела Енева да възроди кариерата си. В момента лекоатлетката получава пожизнена парична награда за оценките си, само че в случай че стартира още веднъж да се състезава, автоматизирано ще бъде спряна. Ченчев прикани от парламентарната естрада това да бъде променено, с цел да може Енева да се яви на идващите Параолимпийски игри, а с наградата си да се приготви.
" Често сме говорили за пропуски в законодателството, казвали сме, че това рефлектира върху българските жители, че не би трябвало да е по този начин. Обръщам се освен с апел за професионална интервенция, само че и за човешка и морална съпричастност.
Стела Енева е 3 пъти параолимийска вицешампионка, 3 пъти е международна шампионка и 5 пъти - европейска. Законът въобще не урежда догадка на олимпийски медалист, който е прекратил дейната си спортна активност, надлежно е получавал пожизнена месечна награда за избран интервал, а след това е възобновил дейната си спортна активност.
Смисленото пояснение на относимите разпореждания постанова извода, че в описаната догадка изплащането на пожизнената месечна награда следва да бъде прекратено, само че единствено за интервала сред подновяването на дейна спортна активност и последващото преустановяване на същата. През този интервал спортистът не дава отговор на описаните предпоставки.
В закона не е написана нито процедура за изплащането на награда, нито за нейното обновяване. Така безусловно се основава риск, че способените органи биха предложили друго пояснение на закона. За страдание, няма и относима процедура, която да ни помогне при предугаждане на дейностите на съответните органи.
Надявам се юристите в парламентарните групи да намерят вид, с който да се реши този проблем - тъй че да бъде в поддръжка на българските заслужили спортисти. Защото, няма да е единствено Стела Енева, в случай че този пропуск в закона остане. Усетих състрадание в залата. А на теб, Стела - триумф ", разгласи Ченчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР