Иван Банчев стана вицешампион при кадетите на Европейската младежка купа

...
Иван Банчев стана вицешампион при кадетите на Европейската младежка купа
Коментари Харесай

Банчев спечели сребърен медал на Европейската младежка купа по стрелба с лък

Иван Банчев стана вицешампион при кадетите на Европейската младежка купа по пукотевица с лък в Катез (Словения) с резултат от 645 точки. Финалната борба беше извоювана от германеца Флавио Шилп с 652 точки, оповестиха от Българска федерация пукотевица с лък.

Банчев сподели отлична пукотевица по време на надпреварата, отстранявайки отличили се противници като Остап Слипец от Украйна, който остана на осма позиция, и Буианто Осоров от Русия, против който Банчев направи две оптимални серии от по 30 точки.

Състезанието се организира през последната седмица при извънредно динамични метеорологични условия. В шампионата взеха присъединяване 191 състезатели от общо 24 страни. Иван Банчев се състезава в олимпийски
жанр, дружно с общо 43-ма кадети. Банчев победи поредно един английски (Дан Томсън), двама украински (Максим Борик и Остап Слипетц) и един съветски (Буианто Осоров) играч, което го класира за финала. Оспорваната борбата за златото бе с германеца Флавио Шилп, който завоюва със 7 точки разлика при 652 против 645 точки за българина.

Иван Банчев е един от най-проспериращите млади стрелци на България, през последните две години. Той се занимава със пукотевица с лък от шест години в русенския клуб " Джамбо-2006 " с персонален треньор Йордан Джамбазов, който е и селекционер на националния тим по пукотевица с лък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР