Иван Александров е председател на Сдружение Асарел България Оупън“, което

...
Иван Александров е председател на Сдружение Асарел България Оупън“, което
Коментари Харесай

Иван Александров: Турнирът в Панагюрище е може би най-силният в света

Иван Александров е ръководител на Сдружение „ Асарел България Оупън “, което провежда един от най-големите шампионати по тенис на маса в света - Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище. Ето какво описа той за четвъртото издание на надпреварата, което стартира на 14 август и чийто медиен сътрудник е БНР.

„ Не съм и мечтал, че толкоз доста състезатели от елита ще дойдат в Панагюрище. Тук са олимпийските първенци Ма Лонг и Динг Нинг и общо над 80 тенисисти от топ 100 на класации. Това е нещо необикновено, това е може би най-силният шампионат в света.

Надявам се, че постоянно ще надграждаме нещо и „ Асарел България Оупън “ ще става още по-добър “, съобщи ръководителят.

Иван Александров е благополучен и че първенците от 2017 година Димитрий Овчаров и Касуми Ишикауа дойдоха, с цел да пазят купите си.

„ Всеки добър тенисист, който идва тук бива впечатлен от гостоприемството ни, от залата. Когато се прибере в родината си или отиде на различен шампионат, той споделя за нас. Така се трансформира в един тип наш дипломат. В този смисъл се веселя, че Овчаров и Ишикауа са още веднъж тук. Те са измежду най-ярките звезди на международния тенис на маса и в същото време са огромни другари на България “, добави той.

Александров описа и кои са били най-големите провокации пред уредниците през тази година.

„ Не беше елементарно, само че се справихме. Нямаше по какъв начин да увеличим наградния фонд от 130 000 на 160 000 $, в случай че не бяха спонсорите. Китайската „ Сиймастър “ ни подкрепя, както и ПОК „ Доверие “ и Министерството на младежта и спорта и естествено генералният спонсор „ Асарел-Медет “. Искам да напомня и че, в случай че не беше проф. доктор Лъчезар Цоцорков, шампионатът нямаше да го има “, приключи Иван Александров.

Двубоите от главната скица на „ Асарел България Оупън “ стартират в четвъртък от 10 часа в зала „ Арена Асарел “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР