Ива Митева потвърди, че ИТН ще преговаря с ПП. Още

...
Ива Митева потвърди, че ИТН ще преговаря с ПП. Още
Коментари Харесай

Ива Митева, ИТН: Сядаме на преговори с ПП, но имаме условия

Ива Митева удостовери, че Има Такъв Народ ще договаря с Политическа партия. Още през вчерашния ден на консултациите при президента от партията показаха такава подготвеност. 

Имаме обаче условия, които към този момент са известни - Кирил Петков и Асен Василев да не са в кабинета. Това е целесъобразно, тъй като имаше успешен избор на съмнение против финансовата им политика. Ние сме хората, които минимум желаят избори и ще създадем всичко допустимо да не стигнем до тях ", разяснява Митева, представена от " 24 часа ".

Тя призна, че е водила диалог с Петков, той я уверил, че това ще си остане сред тях. На извършения нощес съдружен съвет обаче министър председателят оповестил, че тя ще предложи група, която да води диалозите за поддръжка на възможен кабинет.

" Премиерът в една демократична република не прави по този начин. Разговори като самостоятелни народни представители не може да има. Когато приемем мажоритарна изборна система и влезем като мажоритарни претенденти, може. Като сме влезнали с пропорционална система няма по какъв начин. На който не му изнася - да напусне ПГ и Народно събрание. Всичко друго е неистина и фалш ", уточни Митева. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР