Ив Далас е изправена пред ново предизвикателство – неразкрито престъпление

...
Ив Далас е изправена пред ново предизвикателство – неразкрито престъпление
Коментари Харесай

Нора Робъртс се завръща със Скрити в смъртта - slava.bg

Ив Далас е изправена пред ново предизвикателство – неразкрито закононарушение от предишното. Новият разказ на Нора Робъртс излиза на 28 юли с логото на издателство „ Хермес “. Съпругът на лейтенант Далас – Рурк, купува изоставена постройка в Ню Йорк. Давайки начало на разрушителните действия, той попада на два скелета зад една от стените на зданието. До края на деня криминалистите откриват останките на още 10 жертви.

Навремето мястото, превърнато в гробница, е известно като „ Убежището “ – подслон за младежи в потребност. Ив се свързва с тогавашните притежатели в търсене на отговори. С помощта на новия правосъден антрополог доктор Гарнет Деуинтър тя разпознава жертвите, чийто живот е бил лишен, а фантазиите им – прекършени.

Издирването на палач и събирането на доказателства петнайсет години след ужасното закононарушение се оказва обаче по-трудно, в сравнение с проверяващите допускат. Списъкът със обвинени продължава да пораства, само че лейтенант Далас е твърдо решена да разбули мистерията и да въздаде правдивост.

Писателката Нора Робъртс е родена в Силвър Спринг, щата Мериленд, и е най-малкото от пет деца. Посещава католическо учебно заведение и се омъжва на деветнадесет години за ученическата си обич. Двамата се откриват в Мериленд в къща, която авторката населява и до през днешния ден – четиридесет и две години по-късно.

Известно време работи като секретарка, само че не се усеща на мястото си. След раждането на синовете си остава у дома и се захваща с най-различни неща, до момента в който не открива призванието си – писането на дамски романи. След няколко преработки и отводи се появява първата й книга, издадена от Силует през 1981 година. Въпреки че приблизително на година бестселъровата авторка от ирландски генезис изкарва по 60 милиона $, тя продължава да бъде скромна и крепко стъпила на земята.

През 2007 година списание „ Таймс “ я дефинира като една от стоте най-влиятелни персони в света. Носителка е на 19 награди на Асоциацията на сантименталните писателки и книгите й са прекарали общо 893 седмици – близо шестнадесет години – в класацията за бестселъри на „ Ню Йорк Таймс “.

На въпроса коя от личните й книги й е обичана, Нора с усмивка дава отговор: „ Тази, която се продава “. Нора среща втория си брачен партньор – Брус Уайлдър, когато го наема да направи етажерки за книги в дома й. Женят се през 1985 година. От този миг те уголемяват дома си, обикалят света и дружно отварят книжарница и хотел в прилежащото градче Бунсборо, което играе значима роля по време на Гражданската война в Съединени американски щати като средище на две борби.

Именно той е в основата на известната трилогия на авторката – „ Хотелът “, чието първо заглавие – „ Сега и вечно “, се трансформира в бестселър още с появяването си на пазара. Нора и Брус купуват остарелия хотел за близо 3 милиона $ през 2007 година и за две години го обновяват и трансформират в съществена туристическа атракция. Оригиналното скимване на авторката да кръсти другите стаи с имената на литературни двойки – като Елизабет и Дарси от „ Гордост и предубеждения “, Титания и Оберон от „ Сън в лятна нощ “ и Джейн и Рочестър от „ Джейн Еър “, способства за неповторимата атмосфера на хотела.

Сред имената на стаите ще откриете и герои от романите на Нора Робъртс, в това число Ив Далас и брачна половинка й Рурк.
През 2020 година ИК „ Хермес “ ще зарадва читателите с нови издания и красиво ново оформление на вълнуващата трилогия „ Хотелът “.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР