ИТН върнаха мандата. Следващият ще бъде връчен на БСП или

...
ИТН върнаха мандата. Следващият ще бъде връчен на БСП или
Коментари Харесай

Пламен Даракчиев: Румен Радев ще пожали БСП за третия мандат

ИТН върнаха мандата. Следващият ще бъде връчен на Българска социалистическа партия или на Демократична България. Повечето анализатори залагат, че досието ще отиде на " Позитано " 20. Дали?

Това разяснява във " Facebook " Пламен Даракчиев.

Може да наподобява наивно, само че моята прогноза е, че президентът Радев ще се опита да спести на Българска социалистическа партия това главоболие? По две основни аргументи.

Едната е, че в Българска социалистическа партия даже и да имат предпочитание на процедура няма да има с кого да беседват за държавно управление. За ГЕРБ въобще не приказваме. И по време на акцията, и след нея алените се изживяват като рушители на модела " Борисов ".

Със сигурност те ще срещнат отвод от страна на Демократична България, Има Такъв Народ и от групата на Манолова. Най-вероятно и Движение за права и свободи няма да се набутат сред шамарите. С една дума -- конфузна обстановка. Това, че никой не желае да си приказва с Българска социалистическа партия не е добър отзив. Дори и тези, които още се чудят дали алените са част от статуквото, ще получат сладкодумен позитивен отговор на въпроса.

Втората е, че връщането на този мандат ни отпраща непосредствено на избори. Кой желае да бъде запомнен с това въпреки и официално финално деяние?

По тези аргументи си мисля, че Радев ще хвърли горещия картоф не на своята партия, а на Демократична България.

След бруталния отвод на Има Такъв Народ, връщането на мандата от страна на обединението аргументирането на това деяние, надали ще бъде проблем за нея.

* Заглавието е на ФАКТИ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР